Ελλάδα

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Χρυσής Αυγής ο «πατριάρχης» των Παλαιοχριστιανών, «ήμουν δεξί χέρι του Παναγιώταρου»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Χρυσής Αυγής ο «πατριάρχης» των Παλαιοχριστιανών, «ήμουν δεξί χέρι του Παναγιώταρου» Φωτογραφία: Glomex
Όλο και περισσότερες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον πατέρα των αυτοαποκαλούμενων Παλαιοχριστιανών της Ορεινής Κορινθίας.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν για τέταρτο 24ωρο οι Παλαιοχριστιανοί της Ορεινής Κορινθίας με τις έρευνες να συνεχίζονται και τον 45χρονο «πατριάρχη» να παραμένει για την ώρα κρατούμενος μέχρι και την Τετάρτη.

Ο ίδιος - όπως κι ο δικηγόρος που τον εκπροσωπεί επιμένουν ότι δεν υπάρχει τίποτα παράνομο πίσω από τον τρόπο ζωής που έχουν επιλέξει - ωστόσο οι Αρχές ζητούν απαντήσεις για τα παιδιά που δεν πηγαίνουν σχολείο, καθώς και για το πού κρύβονται από τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου, όταν «εξαφανίστηκαν» μαζί με τη μητέρα τους.

Ερωτήματα περιμένουν απάντηση και όσον αφορά το βρέφος που έχει γεννήσει η μεγαλύτερη κόρη του ζευγαριού, με την οικογένεια να διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί αιμομιξίας.

Σημειώνεται πως ο 45χρονος - που φέρεται να πληρώνεται κανονικά ώς δημόσιος υπάλληλος στο δήμο Ερέτριας αν και δεν παρούσιαζεται ποτέ στην υπηρεσία του - θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, όταν και θα οδηγηθεί εκ νέου στον εισαγγελέα για να απολογηθεί. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, απείθεια αλλά και μη συμμόρφωση με τον νόμο περί υποχρεωτικότητας φοίτησης των παιδιών σε σχολείο.

Ο 45χρονος πέρασε το βράδυ της Κυριακής στην αστυνομική διεύθυνση Κορίνθου και αρκέστηκε να πει για τα ανήλικα παιδιά της οικογένειας, πως βρίσκονται σε ασφαλές σημείο με τη μητέρα τους, χωρίς να δώσει παραπάνω πληροφορίες.

«Ήμουν στέλεχος της "Χρυσής Αυγής"»

Όσον αφορά στο παρελθόν του πατέρα της οικογένειας, ο ίδιος ο 45χρονος, μιλώντας στο Mega, αποκάλυψε ότι είχε υπάρξει στο παρελθόν μέλος της «Χρυσής Αυγής».

Μάλιστα, ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος της καταδικασμένης ως εγκληματική οργάνωση «Χρυσής Αυγής» πριν ακόμα μπει στην Βουλή, ενώ αυτοπροσδιορίζεται ως το πρώην «δεξί χέρι» του Ηλία Παναγιώταρου.