Ελλάδα

Θρίλερ με τα παιδιά των «Παλαιοχριστιανών», τα ψάχνει σε μοναστήρια η ΕΛ.ΑΣ

Θρίλερ με τα παιδιά των «Παλαιοχριστιανών», τα ψάχνει σε μοναστήρια η ΕΛ.ΑΣ
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των παιδιών των Παλαιοχριστιανών τα οποία αν και υπήρξε η πληροφορία ότι εντοπίστηκαν τελικά παραμένουν άφαντα.

Σε μοναστήρι στο οποίο δεν ανήκει στην Αρχιεπισκοπή ή την εκκλησία της Ελλάδος, μαζί με τη μητέρα τους φαίνεται πως βρίσκονται τα παιδιά των Παλαιοχριστιανών στην Κορινθία.

Από χθες η ΕΛ.ΑΣ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των παιδιών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με τον Alpha, τα πρώτα δύο παιδιά του 46χρονου  είχαν καταλήξει σε μοναστήρι στη Σαλαμίνα και έπειτα στην Κερατέα.

Συγκεκριμένα το 2002 – 2003, ο άνθρωπος ήταν παντρεμένος με την τότε σύζυγό του. Είχαν αποκτήσει ένα παιδί το 2001 και άλλο ένα το 2002.

Κάποια στιγμή όμως η πρώτη σύζυγός του, ζήτησε καταφύγιο μαζί με τα παιδιά από μοναστήρι στη Σαλαμίνα.

Σύμφωνα με τις περιγραφές της το μοναστήρι ήταν δίπλα στο λιμάνι των Μεγάρων. Το συγκεκριμένο μοναστήρι έχει και ξενώνα, έναν χώρο που φιλοξενεί κατατρεγμένους.

Λίγο καιρό αργότερα, τα παιδιά παρέλαβε το Χαμόγελο του Παιδιού με εισαγγελική εντολή από ένα άλλο μοναστήρι στην Κερατέα.

Με εισαγγελική εντολή και πάλι τα παιδιά επέστρεψαν αργότερα στη γιαγιά.

Απολογείται σήμερα ο 45χρονος πατέρας

Ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας που συνελήφθη τη Δευτέρα απολογείται σήμερα στην Κόρινθο.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 ο 45χρονος ζήτησε τη μετάταξή του από το Δήμο Ηλιούπολης στο Δήμο της Ερέτριας στην Εύβοια, ενώ εργαζόταν στον τομέα της καθαριότητας. Φαίνεται πως για πέντε μήνες είχε πάρει άδεια για λόγους υγείας.

Όσον αφορά τα σενάρια για αιμομιξία, ο 45χρονος αρνείται να προβεί σε εξέταση dna, προκειμένου να γίνει ξεκάθαρο ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού που κυοφορεί η κόρη αλλά και του πρώτου της παιδιού.

Η εξέταση αυτή θα δώσει απαντήσεις σχετικά με την πατρότητα των παιδιών τα οποία είναι δηλωμένα ως «αγνώστου πατρός» ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο αιμομιξίας.

Όλα ξεκίνησαν από την άρνηση να μην αποκαλύψουν ο πατέρας του μωρού που έχει αποκτήσει η μεγαλύτερη κόρη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελική διάταξη δεν υποχρεώνει τον πατέρα της οικογένειας να κάνει την εξέταση DNA. Ο πατέρας έχει δικαίωμα να αρνηθεί ωστόσο και αυτό κάτι θα σημαίνει για την Αστυνομία.

Πάντως, ο δικηγόρος της οικογένειας Ανδρέας Θεοδωρόπουλος εισηγείται στον εντολέα του, δηλαδή στον πατέρα, να δεχθεί να κάνει την εξέταση DNA.