Ελλάδα

«Παλαιοχριστιανοί»: «Η βάση του δήμου είναι στον υπολογιστή μου, ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω», λέει ο 45χρονος Μανώλης

«Παλαιοχριστιανοί»: «Η βάση του δήμου είναι στον υπολογιστή μου, ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω», λέει ο 45χρονος Μανώλης
«Αδέλφια μου είναι οι αδικημένοι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των παλαιοχριστιανών.

Μιλώντας στο Mega και αναφερόμενος στα πρόσωπα που συνάντησε κατά την κράτησή του, ανέφερε ότι γνώρισε πολλούς αδικημένους από τη ζωή, ενώ συμπλήρωσε ότι «όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδέλφια».

Αναφορικά με τις κατηγορίες για αιμομιξία και την άρνησή του να υποβληθεί σε τεστ DNA, επανέλαβε την αντίθεσή του σε καθετί βιομετρικό.

Για τη σύζυγό του, είπε πως δεν γνωρίζει πού βρίσκεται και τόνισε πως δεν έχει επικοινωνία μαζί της μετά τη σύλληψή του. Πάντως, τόνισε πως θα φροντίσει να αποκτήσει επικοινωνία μαζί της, μετά την επίσκεψή του στο «Παίδων», για να δει το παιδί του.

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ενώ κανείς από τις Αρχές δεν έχει πρόθεση να πάρει τα παιδιά της οικογένειάς του, «αυτό ακριβώς συνέβη». «Μας διαλύουν τα παιδιά και μας παίρνουν την οικογένεια», τόνισε.

Ο 45χρονος τόνισε πως είναι Ευρωπαίος, ενώ εξήγησε για τον τόπο διαμονής του (το λαγούμι στην ορεινή Κορινθία), πως δεν σκοπεύει να επιστρέψει εκεί, καθώς «είναι κέντρο διερχομένων».

Σχετικά με τα εργασιακά, την τηλεργασία και τις κατηγορίες ότι δεν εργάζεται, ο 45χρονος υποστήριξε πως κάνει λογιστική εργασία εξ αποστάσεως και πως έχει τη «βάση του δήμου στον υπολογιστή μου». «Ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω...», τόνισε.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως «αν ζούσα στη Γερμανία με όσα αντιμετωπίζω, θα καθόμουν και θα ζούσα μόνο από τα επιδόματα», ενώ άφησε να εννοηθεί πως «ποτέ δεν είναι αργά» στο ενδεχόμενο να μεταναστεύσει εκεί.

Κλείνοντας, είπε πως κατά την κράτησή του στην Ασφάλεια, του υπεβλήθησαν πολύ «σκληρές» ερωτήσεις.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ μιλώντας στο Mega, δήλωσε πως «ο 45χρονος πρέπει σε 24 ώρες να μας δώσει υλικό. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει  να ενημερώσουμε τον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας μπορεί να διατάξει την λήψη δείγματος χωρίς τη συγκατάθεσή τους», πρόσθεσε η Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Για το πού βρίσκονται τα παιδιά, η ίδια είπε ότι «δεν αποκλείεται να βρίσκονται σε μοναστήρια τα παιδιά. Ψάχνουμε περιοχές ανάλογα με τις πληροφορίες. Δεν είναι καταζητούμενοι οι άνθρωποι, εκτελούμε την εισαγγελική παραγγελία».