Ελλάδα

Έγκλημα στη Νίκαια: «Μαμά, ένας κακός σκοτώνει τον μπαμπά» φώναζε ο 4χρονος γιος του θύματος

Έγκλημα στη Νίκαια: «Μαμά, ένας κακός σκοτώνει τον μπαμπά» φώναζε ο 4χρονος γιος του θύματος Φωτογραφία: glomex
Ο 4χρονος γιος είδε όλο το σκηνικό του φόνου από το μπαλκόνι και φώναζε «Μαμά, ένας κακός σκοτώνει τον μπαμπά».

Ο 64χρονος δράστης βρισκόταν μέρες στο αυτοκίνητο και παρακολουθούσε τον γαμπρό του πριν τη δολοφονία, πιθανότατα να κοιμόταν και μέσα σε αυτό.

Συγκεκριμένα από αποδείξεις που β΄ρεθηκαν στο αυτοκίνητο του, βρισκόταν στην Αθήνα από 23 Φεβρουαρίου.

Πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο, ότι ο 64χρονος δράστης έκανε πρόβα την εκτέλεση του γαμπρού του.

Η σύζυγος του θύματος του φώναζε «Στέλιο, στέλιο μπες μέσα» ένω την ίδια στιγμή ο 4χρονος γιος του που είδε μπροστά στα μάτια του τον πατέρα του να πεθαίνει έλεγε ««Μαμά, ένας κακός σκοτώνει τον μπαμπά»

Η Άμεση Δράση ειδοποιήθηκε για το συμβάν στις 8:32 το πρω΄ί της Παρασκευής 1ης Μαρτίου, από μία γυναίκα που τηλεφώνησε στην Αστυνομία.

Βρέθηκε ιδιόχειρο σημείωμα του 64χρονου δράστη

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, μίλησε στην εκπομπή του Mega.

«Είναι κοντά μια εβδομάδα εδώ ο άντρας. Είχε λήξει η άδεια από το δίκαννο. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκε ένα σημείωμα όπου έλεγε πως αφήνει το αυτοκίνητο και ό,τι είχε μέσα στον γαμπρό της αδελφής του. Οι αστυνομικοί θεωρούν πως ίσως κοιμόταν στο αυτοκίνητο. Ίσως είχε ξαναπάει στο σημείο αλλά δεν βρήκε την ευκαιρία».

nikaia

Το χρονικό του εγκλήματος

Η οικογενειακή τραγωδία, με δύο νεκρούς σήμερα το πρωί στη Νίκαια, προκλήθηκε όταν άνδρας 64 ετών πυροβόλησε και σκότωσε με καραμπίνα τον 39χρονο γαμπρό του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πεθερός είχε χωρίσει από τη γυναίκα του και ήρθε από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, γιατί νόμιζε ότι εκείνη κρυβόταν στο σπίτι όπου έμενε ο γαμπρός του και η κόρη του.

Το έγκλημα διαπράχθηκε έξω από το γκαράζ του σπιτιού στο οποίο διέμενε ο 39χρονος με την κόρη του 64χρονου, επί της οδού Κυζίκου.

Στο σημείο της τραγωδίας βρίσκονται δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ κλήθηκε να σπεύσει και ιατροδικαστής.

Η μαρτυρία για το φονικό στη Νίκαια

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το ένα από τα δύο παιδιά βγήκε στο μπαλκόνι και είδε με τα ίδια του τα μάτια το φονικό. «Μαμά, μαμά, βγες έξω. Κάποιος κακός έχει σκοτώσει τον μπαμπά» φώναξε». Αμέσως η γυναίκα βγήκε έξω και άρχισε να φωνάζει «βοήθεια μην τον σκοτώσεις, βοήθεια μην τον σκοτώσεις».

Τον κυρίευσαν σκέψεις εκδίκησης

Απαρηγόρητοι είναι οι συγγενείς του 39χρονου θύματος, οι οποίοι επίσης έσπευσαν στο σημείο της τραγωδίας. Βάσει πληροφοριών που μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, ο δράστης φέρεται να έστησε καρτέρι στο θύμα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δράστης φέρεται να θεωρούσε υπεύθυνο το ζευγάρι για τον χωρισμό του με τη σύζυγό του και  πίστευε ότι η σύζυγός του μετά τον χωρισμό τους διέμενε μαζί με την κόρη τους και τον γαμπρό τους και θέλησε να τους εκδικηθεί.

Ο πεθερός είχε χωρίσει από τη γυναίκα του και ήρθε από τη Θεσσαλονίκη στη Νίκαια γιατί νόμιζε ότι εκείνη κρυβόταν στο σπίτι του γαμπρού

«Βλέπω απέναντι κάποιον με έναν σκούφο και μια καραμπίνα να ξαναπυροβολεί»

Σε ρόλο ρεπόρτερ βρέθηκαν αυτόπτες μάρτυρες, που περιέγραψαν στα τηλεοπτικά συνεργεία, τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του μακελειού: «Τον σκότωσε εν ψυχρώ. Τα είδα όλα! Ακούω έναν πυροβολισμό, καταλαβαίνω ότι είναι πυροβολισμός και ακούω ουρλιαχτά… Κάποιος ούρλιαζε. Βγαίνω στο παράθυρο και βλέπω απέναντι κάποιον με έναν σκούφο και μια καραμπίνα να ξαναπυροβολεί. Μετά τον δεύτερο πυροβολισμό σταμάτησαν οι κραυγές.

Μία άλλη γειτόνισσα που άκουσε την γυναίκα του να φωνάζει την τελευταία στιγμή «βοήθεια μην τον σκοτώσεις, βοήθεια μην τον σκοτώσεις». Ήταν σε διάσταση με την σύζυγό του και την παρακαλούσε καθημερινά να γυρίσει πίσω στη Θεσσαλονίκη. Εκείνη δεν το έκανε γιατί δεν ήθελε να επανασυνδεθούν, είχε σοβαρά προβλήματα μαζί του. Αυτά τα προβλήματα πολλές φορές είχαν κληθεί να τα επιλύσουν η κόρη και ο γαμπρός.

Ο γαμπρός προφανώς εκείνη τη στιγμή σε μια ήπια συνομιλία χωρίς φωνές το πρωί μόλις βγήκε να πάρει το αυτοκίνητό του και τον είδε ξαφνικά μπροστά του, πιστεύεται ότι του είπε ότι εμείς δεν θα μπούμε στη μέση, δεν θα σου δώσουμε πίσω την γυναίκα ή κάτι τέτοιο» περιέγραψε.