Ελλάδα

Επίθεση στην Ερμού: Τα πρώτα λόγια της 22χρονης μέσα από την Εντατική - Η κατάσταση της υγείας της

Επίθεση στην Ερμού: Τα πρώτα λόγια της 22χρονης μέσα από την Εντατική - Η κατάσταση της υγείας της
«Είναι στη φυλακή»; Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της 22χρονης που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στην Ερμού το μεσημέρι της Παρασκευής (1/2) .

Παραμένει στην Εντατική του Ευαγγελισμού η 22χρονη,οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της ενώ από οι γονείς της που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα της ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συνέβη στο παιδί τους. Η 22χρονη φοιτήτρια προσπαθεί να αναρρώσει από τα σημαντικά τραύματα που υπέστη όταν δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από άνδρας με καταγωγή από το Ιράκ στην Ερμού την Παρασκευή το μεσημέρι μέσα στο πλήθος. 

Η κατάσταση της υγείας της

Η νεαρή κοπέλα υπεβλήθη σε πολύωρο χειρουργείο. Σύμφωνα με τους γιατρούς, πραγματοποιήθηκε θωρακοτομή, καθώς από τις μαχαιριές είχε βαριά τραύματα στον πνεύμονα, υπέστη ρήξη διαφράγματος, ενώ έχει και ένα σπασμένο πλευρό. Η κατάσταση της υγείας της φοιτήτριας είναι καλή, δεν είναι διασωληνωμένη και έχει επικοινωνία με το περιβάλλον.

Μάλιστα, η νεαρή κοπέλα φαίνεται πως στάθηκε τυχερή, μέσα στην ατυχία της, καθώς το σακίδιο που φορούσε στην πλάτη της, εμπόδισε το μαχαίρι του δράστη να διεισδύσει στην καρδιακή χώρα. Η προσοχή των γιατρών εστιάζεται στο διάφραγμα. 

«Είναι στη φυλακή;»: Τα πρώτα λόγια της 22χρονης

Όπως έγινε γνωστό μόλις η 22χρονη συνήλθε από το χειρουργείο το πρώτο πράγμα που ρώτησε ήταν εάν ο δράστης είναι στη φυλακή.  «Είναι στη φυλακή;» αυτά ήταν τα πρώτα της λόγια μετά τον εφιάκτη που έζησε πηγαίνοντας όπως κάθε μέρα στη δουλειά της. 

«Ήθελε να την σκοτώσει, για ένα εκατοστό δεν πέτυχε την καρδιά»

Την ώρα που η 22χρονη που έπεσε θύμα της επίθεσης στην Ερμού νοσηλεύεται στην εντατική, συγκλονίζει η μαρτυρία του ξαδέρφου της για το πώς η φοιτήτρια γλίτωσε τον θάνατο για ένα εκατοστό χάρη στην τσάντα της. Με τρεμάμενα χέρια ο εξάδελφός της 22χρονης φοιτήτριας που μαχαιρώθηκε πισώπλατα μέρα μεσημέρι στον πιο κεντρικό δρόμο της Αθήνας από τον 32χρονο δράστη, δείχνει στην κάμερα το μπουφάν που φορούσε η άτυχη κοπέλα την ώρα της επίθεσης.

«Όχι απλά είναι σκισμένο το μπουφάν, είναι διαμελισμένο το μπουφάν στα δύο».

«Με το που το κάνει αυτό μένει ακίνητος το παίζει τρελός»

Μόλις λίγα μέτρα πριν φτάσει στο κατάστημα που εργάζεται, ο δράστης την πλησιάζει και χωρίς να μιλήσει της μπήγει το μαχαίρι στην πλάτη. Και δεν σταματά. Το στρίβει προς κάτω.

«Όχι απλά ένα χτύπημα, ο άνθρωπος έβαλε το μαχαίρι και το έστριψε προς τα κάτω, έχουν πειραχτεί ζωτικά όργανα πνεύμονας διάφραγμα έφτασε κοντά στο στομάχι. Είναι…είναι σφάξιμο. Με το που το κάνει αυτό μένει ακίνητος, το παίζει τρελός. Πώς έβαλε δικηγόρο και εμένα η ξαδέλφη μου τώρα είναι στην εντατική;», λέει ο ξάδελφός της.

Το σακίδιο που φορούσε στην πλάτη της δεν επέτρεψε να περάσει βαθύτερα το μαχαίρι των 23ων εκατοστών με το οποίο επιτέθηκε ο δράστης.

«Μια πάνινη τσάντα ήταν για ένα εκατοστό δεν βρήκε καρδιά», είπε ο ξάδελφός της.

Την Τρίτη θα απολογηθεί ο Ιρακινός - Πώς βρέθηκε στη χώρα μας

Ο Ιρακινός οδηγήθηκε το πρωί του Σαββάτου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο σε συνδυασμό με την κατοχή και χρήση όπλου, ενώ ο ίδιος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τρίτη. Συμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος Ιρακινός δράστης έφτασε στην Ελλάδα μέσω Σερβίας με Γερμανικό διαβατήριο μόλις μια μέρα πριν. Ο ίδιος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς πως η 22χρονη ήταν πράκτορας και τον παρακολουθούσε. Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη.