Ελλάδα

H Μενδώνη «αλλάζει» την playlist του Galaxy 92

FB Galaxy 92 FB Galaxy 92
Η χιουμοριστική ανάρτηση του ραδιοφωνικού σταθμο΄ύ

Ο Galaxy 92 απαντά χιουμοριστικά στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, με αφορμή το σχέδιο νόμου που δίνει κίνητρα στους ραδιοφωνικούς σταθμούς για αναπαραγωγή περισσότερης ελληνικής μουσικής με αντάλλαγμα... έξτρα διαφημιστικό χρόνο.

Ετσι, το σχέδιο νόμου φέρνει στον αέρα του Galaxy 92 καλλιτέχνες όπως η Εφη Θώδη και η Αντζελα Δημητρίου, «ανακοίνωσε» ο ραδιοφωνικός σταθμός.

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, είμαστε έτοιμοι να προσθέσουμε στο play list του Galaxy 92 Έφη Θώδη, Άντζελα (και Δημητρίου και Γκερέκου) και Κωνσταντίνο Αργυρό (μετά από πολιτική παράκληση). Επίσης, σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά να προτείνουμε να αναλάβει την πρωινή μας εκπομπή η Δάφνη Μπόκοτα...», αναφέρει ο σταθμός σε ανάρτησή του στο Facebook.

{https://www.facebook.com/galaxy92/posts/pfbid02ur5aaabAmjSjHis6xdAVvtdLrf2sky1dBFMgnEAMLs8ZZ6ee2TbQFUoBUnbpDHKMl?locale=el_GR}

Υπενθυμίζουμε τι αναφέρει η διάταξη που αφορά τους ραδιοφωνικούς σταθμούς:

Στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενημερωτικούς και μη, που περιλαμβάνονται στο οικείο μητρώο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) και οι οποίοι, κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, μεταδίδουν μερικώς ξενόγλωσσο μουσικό ρεπερτόριο, παρέχεται, κατά παρέκκλιση από τις κείμενες διατάξεις, προσαύξηση πέντε τοις εκατό (5%) του επιτρεπόμενου ανώτατου χρόνου μετάδοσης διαφημιστικών μηνυμάτων, εφόσον αυξήσουν τα ποσοστά μετάδοσης ελληνόφωνων τραγουδιών ή ορχηστρικής μουσικής απόδοσης ελληνόφωνων τραγουδιών κατά ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%).

Στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενημερωτικούς και μη, που περιλαμβάνονται στο μητρώο του Ε.Σ.Ρ. και οι οποίοι εκπέμπουν ξενόγλωσσο μουσικό ρεπερτόριο 95% και άνω, παρέχεται, κατά παρέκκλιση από τις κείμενες διατάξεις, προσαύξηση του επιτρεπόμενου ανώτατου χρόνου μετάδοσης διαφημιστικών μηνυμάτων, εφόσον αυξήσουν τα ποσοστά μετάδοσης ελληνόφωνων τραγουδιών ή ορχηστρικής μουσικής απόδοσης ελληνόφωνων τραγουδιών με βάση την κατωτέρω κλίμακα:

rafiodona