Ελλάδα

Τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα μόνο για... έχοντες: Έως και 1000 ευρώ για διαμονή στο καρναβάλι της Πάτρας

Τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα μόνο για... έχοντες: Έως και 1000 ευρώ για διαμονή στο καρναβάλι της Πάτρας
Ο χρόνος για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας μετρά αντίστροφα. Αρκετοί πολίτες οι οποίοι θέλουν να «αποδράσουν» από την Αθήνα, ωστόσο η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει, ψάχνουν να βρουν κοντινούς προορισμούς προκειμένου να μειώσουν το budget.

Έπειτα όμως από έρευνα που πραγματοποιούν διαπιστώνουν ότι ακόμα και ένα ταξίδι σε κοντινό προορισμό την τελευταία Κυριακή των Αποκριών, θα τους στοιχίσει ο «κούκος αηδόνι». Τα ποσά είναι εξωφρενικά αφού δύο άτομα για δύο διανυκτερεύσεις θα ξοδέψουν τουλάχιστον 500 ευρώ το άτομο.

Πόσο θα στοιχίσει η διαμονή, τα μεταφορικά και το φαγητό; Τι λένε πολίτες στο Dnews για τις τιμές και την γενικευμένη ακρίβεια στην αγορά;

Ενδεικτικά το Dnews παρουσιάζει το κοστολόγιο για δύο άτομα που διανυκτερεύσουν δύο ημέρες στο Γαλαξίδι, στην Πάτρα, στο Λουτράκι και στη Χαλκίδα.

Γαλαξίδι: Η διαμονή είναι από 250 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 700 ευρώ. Τα οδοιπορικά είναι στα 60 με 70 ευρώ, συν τα διόδια. Για τη διατροφή τουλάχιστον 80 ευρώ ανά άτομο την ημέρα.

Πάτρα: Το ποσό για τη διαμονή ξεπερνάει σε πολλες περιπτώσεις ακόμα και τα 1000 ευρώ, ενώ οι χαμηλότερες κυμαίνονται στα 400 με 500 ευρώ. Τα καύσιμα είναι στα 80 ευρώ συν τα διόδια. Το κόστος διατροφής φτάνει τα 100 ευρώ ανά άτομο.

Λουτράκι: Η διαμονή ξεκινάει απο τα 150 ευρώ και ξεπερνάει ακόμα και τα 500. Τα μεταφορικά περίπου στα 40 ευρώ συν τα διόδια. Και για τη διατροφή μεσο όρο 70 ευρώ.

Χαλκίδα: Για τις δύο διανυκτερεύεις το κόστος είναι στα 200 με 400 ευρώ και για τα καύσιμα 35 ευρώ συν τα διόδια. Όσον αφορά τη διατροφή το άτομο θα πρέπει να διάθεση τουλάχιστον 60 ευρώ την ημέρα.

«Θέλαμε χρόνια να πάμε στο καρναβάλι της Πάτρας. Κάθε χρόνο κάτι μεσολαβούσε και το αναβάλαμε. Φέτος αποφασίσαμε να πάμε μαζί με την κοπέλα μου και να περάσουμε όμορφα. Ωστόσο για να πάμε τους τελευταίους δύο με τρεις μήνες κάναμε οικονομίες καθώς το κόστος για δύο άτομα είναι πολύ μεγάλο. Επειδή θέλουμε να περάσουμε καλά θα διαθέσουμε μαζί περίπου στα 1500 ευρώ μαζί με τη διαμονή η οποία είναι 200 ευρώ το βράδυ», δηλώνει ο Δήμος στο Dnews.

Στον αντίποδα υπάρχουν και τα άτομα που δυστυχώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν εξαιτίας των πολλών εξόδων που καλούνται να πληρώσουν κάθε μήνα και έτσι θα περάσουν το τριήμερο στην Αθήνα.

«Για ακόμη μία χρονιά αποφασίσαμε με την γυναίκα μου να μην πάμε πουθενά, όχι γιατί δεν το θέλουμε αλλά γιατί δεν μπορούμε. Τα πάγια έξοδα που έχουμε είναι πάρα πολλά καθώς και το κόστος για να ταξιδέψουμε κάπου ακόμα και κοντά στην Αττική είναι πολλά. Έτσι τις τελευταίες ημέρες των Αποκριών θα τις περάσουμε στην Αθήνα. Θα βγούμε για φαγητό και ποτό εδώ», σημειώνει ο Νίκος στο Dnews.