Ελλάδα

Καλλιθέα: Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ πίσω από τη βόμβα στην κάβα - Η αποκάλυψη για την γιορτή των παιδιών αστυνομικών

Καλλιθέα: Τι «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ πίσω από τη βόμβα στην κάβα - Η αποκάλυψη για την γιορτή των παιδιών αστυνομικών Φωτογραφία: EUROKINISSI
Από θαύμα μέσα στην νύχτα δεν υπήρξαν βαριά τραυματίες ακόμα και νεκροί από την έκρηξη βόμβας σε κάβα στην Καλλιθέα.

Τεράστιες υλικές ζημιές καταγράφηκαν σε κάβα ποτών στην Καλλιθέα μετά την ισχυρή έκρηξη που καταγράφηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (11/3), την ώρα που βίντεο ντοκουμέντο έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, στο βίντεο ντοκουμέντο καταγράφεται η στιγμή, που εκρήγνυται ο εμπρηστικός μηχανισμός στην Καλλιθέα, στην οδό Λαγουμιτζή και Αλέξανδρου Πάντου συγκεκριμένα, και ακούγεται ο εκκωφαντικός ήχος.

Η βόμβα στην Καλλιθέα, η οποία τοποθετήθηκε έξω από το κατάστημα στις 03:05 τα ξημερώματα, προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε σπίτια και παρακείμενα οχήματα, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι ακούστηκε μέχρι και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας. Άξιο αναφοράς είναι ότι το ωστικό κύμα έφτασε αρκετά μέτρα μακριά, ενώ από τύχη δεν υπήρξαν θύματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χώρος είχε ενοικιασθεί σε επιχειρηματία από τον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης, ενώ προανάκριση διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα του ΤΕΕΜ προέκυψε ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν εκρηκτικό μηχανισμό με βραδύκαυστο φυτίλι και πυροκροτητή.

Στο νυχτερινό κέντρο του ιδιοκτήτη της κάβας, είχε προγραμματιστεί αποκριάτικος χορός για τα παιδιά των Αστυνομικών το προηγούμενο απόγευμα

Τα κίνητρα και τους συσχετισμούς στη διερεύνηση της έκρηξης στην κάβα στην Καλλιθέα, που ανήκει σε ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης, στο οποίο είχε προγραμματιστεί αποκριάτικος χορός για τα παιδιά των Αστυνομικών, ερευνά το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Μάλιστα σύμφωνα με το nantiareport.gr το απόγευμα της Κυριακής (10/03-17.00) λίγες ώρες πριν την έκρηξη,  στο νυχτερινό μαγαζί του ιδιοκτήτη της κάβας, είχε προγραμματιστεί αποκριάτικος χορός για τα παιδιά των Αστυνομικών της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Εξετάζεται οι δράστες να είχαν στόχο το νυχτερινό κέντρο, ωστόσο η παρουσία φύλακα, έξω από το κέντρο να απέτρεψε την τοποθέτηση και πυροδότηση της εκρηκτικής κατασκευής με τα περίπου δέκα κιλά δυναμίτιδας. Μάλιστα, είναι υπό εξέταση και το ενδεχόμενο ο στόχος να μην ήταν ο επιχειρηματίας της κάβας και του νυχτερινού κέντρου, αλλά προειδοποίηση σε μια γενικότερη στοχοποίηση της Αστυνομίας και του ένστολου προσωπικού της.