Ελλάδα

Η στιγμή που ο 55χρονος μαχαιρώνει τον μάγειρα για το κοντοσούβλι

Η στιγμή που ο 55χρονος μαχαιρώνει τον μάγειρα για το κοντοσούβλι
Στο βίντεο καταγράφεται καρέ-καρέ η άγρια επίθεση στη Θεσσαλονίκη με αφορμή ένα κοντοσούβλι, η οποία σε διαφορετική περίπτωση, θα μπορούσε να είχε στοιχίσει τη ζωή στον μάγειρα του οινομαγειρείου.

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 55χρονος προφυλακιστέος στη Θεσσαλονίκη, επιτίθεται και τραυματίζει –με μαχαίρι– μάγειρα για ένα κοντοσούβλι, έφερε στο φως της δημοσιότητας το MEGA.

Ειδικότερα, στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ο 55χρονος να μαχαιρώνει τον μάγειρα με ένα από τα μαχαίρια που βρίσκονταν στο τραπέζι, ο πανικός που επικράτησε στο μαγαζί μετά το άγριο περιστατικό, καθώς και η στιγμή που ο άνδρας ανεβαίνει στο μηχανάκι του, και φεύγει από το μαγαζί.

Τι κατέγραψαν οι κάμερες του καταστήματος

Οι κάμερες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του καταστήματος φανερώνουν, συγκεκριμένα, τη στιγμή που ο 55χρονος δράστης μπαίνει στο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, να χαιρετάει τον μάγειρα, να συνομιλεί με θαμώνες και υπαλλήλους, να δίνει την παραγγελία και τελικά, να μαχαιρώνει το 65χρονο θύμα.

Το μαχαίρι βρίσκεται καλά κλεισμένο στο χέρι του και αποφασίζει να το αφήσει τη στιγμή, που αποφάσισε να βγει από το μαγαζί. «Άρπαξε με το δεξί το πηρούνι κι άρχισε να μας απειλεί» δηλώνει ο μάγειρας στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια, όπως φαίνεται και στο βίντεο, οι τόνοι αρχίζουν να ανεβαίνουν, καθώς ο 55χρονος φωνάζει τον δράστη για να του εκφράσει παράπονα για τη μερίδα κοντοσούβλι, ενώ κανένας δεν μπορεί να τον συγκρατήσει, όταν μετά από λίγα δευτερόλεπτα πιάνει το μαχαίρι από το τραπέζι και επιτίθεται στον μάγειρα, τραυματίζοντάς τον στην κοιλιά.

«Έρχεται ο πελάτης, μπαίνει, αφήνει το μηχανάκι μπροστά στο μαγαζί. Τον ξέρω, έχει πέντε χρόνια εδώ. Κατάλαβα ότι είχε πάρει κάτι πολύ βαρύ, όχι ποτό είχε ξεφύγει», θυμάται ο μάγειρας. Σε αυτό το σημείο πλησιάζει και η υπεύθυνη. Ο 55χρονος κάθεται στη θέση του και δίνει παραγγελία, με τον άτυχο μάγειρα κάποια στιγμή να γυρίζει την πλάτη και να επιστρέφει στην κουζίνα. Η αντίστροφη μέτρηση για την επίθεση έχει ξεκινήσει.

«“Θέλω να φάω κάτι ελαφρύ” μου λέει και έφευγαν τα μάτια του. “Πολύ ωραία”, του είπα, “έχω κοτόσουπα, έχω πρασόρυζο” και σε λίγο μου λέει “όχι όχι τέτοια, ελαφρύ σε κρέας”. Ε σε κρέας είχα κοντοσούβλι», αφηγείται το θύμα. Στο τραπέζι βρίσκεται ήδη η παραγγελία και το πιάτο με το κοντοσούβλι που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε δολοφονία. Οι τόνοι αρχίζουν να ανεβαίνουν.

Η στιγμή της επίθεσης

Ο 55χρονος πιάνει το μαχαίρι που υπήρχε μπροστά του και σηκώνεται για να χτυπήσει. Προσπαθεί να τον συγκρατήσει η υπεύθυνη αλλά αυτό δεν είναι δυνατόν. Τον έχει πιάσει από το πέτο και τον σπρώχνει στη θέση του. Τον έχει αφοπλίσει, αλλά ήδη ο άτυχος μάγειρας αιμορραγεί. Στο ουζερί επικρατεί πανδαιμόνιο.

Ο κατηγορούμενος αναφέρει πως δεν ξέρει πώς βρέθηκε το μαχαίρι στο χέρι του και πώς είχε πιει πολύ

«Δεν ξέρω πώς βρέθηκε το μαχαίρι στα χέρια μου. Ήξερα πολύ καλά τον μάγειρα και είχαμε καλές σχέσεις. Εκείνη την ημέρα είχα πιει πάρα πολύ. Τον χαιρέτησα στην πόρτα και του είπα να μου κάνει ένα πολύ καλό φαγητό. Έφερε το φαγητό η κοπέλα, της είπα ότι ήταν μπαγιάτικο και αρχίσαμε να μιλάμε έντονα», είπε. «Σε εκείνο το σημείο ήρθε ο μάγειρας επάνω μου και μου είπε: “αυτό είχαμε, μην κάνεις έτσι” και άρχισε να βρίζει με χυδαία λόγια. Του έλεγα να σταματήσει, αυτός κουνούσε τα χέρια και τα πόδια και εγώ καθόμουν στην καρέκλα και πάλι του εξηγούσα και του έλεγα σε παρακαλώ. Δεν είχα πρόθεση να τον χτυπήσω, δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος».

Σημειώνεται πως το περιστατικό συνέβη στις 3 Μαρτίου, ωστόσο ο 55χρονος διέφευγε της σύλληψης μέχρι την 12η Μαρτίου όταν τελικά αποφάσισε να παραδοθεί, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του.

«Ήταν έτοιμος να τον μαχαιρώσει και δεύτερη φορά»

«Όλο το επεισόδιο προκλήθηκε από τον δράστη. Αν δεν ήταν η γυναίκα για να τον ηρεμήσει με κάποιον τρόπο, θα τον είχε μαχαιρώσει και δεύτερη φορά, που μπορεί το χτύπημα αυτό να ήταν μοιραίο. Η αφορμή ήταν ασήμαντη και δεν μπορεί το θύμα να την ερμηνεύσει. Είναι ακόμη σε κατάσταση σοκ», ανέφερε στο LIVE NEWS o Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος του μάγειρα.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως προηγούμενο μεταξύ του δράστη και του θύματος και συμπλήρωσε: «Κάποιος που δεν έχει συνείδηση των πράξεων του δεν είναι δυνατό να έχει μεταβεί στο συγκεκριμένο σημείο και να έχει αποχωρήσει με δίκυκλο, αλλά και να έχει προηγηθεί και η συζήτηση για την παραγγελία. Άρα φαίνεται από όλη την διήγηση του θύματος ότι είχε επίγνωση του τι συνέβαινε και ότι καταλάβαινε που βρίσκεται».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, η επίθεση με τον τρόπο που έγινε «δείχνει την πλήρης απαξίωση της αξίας της ανθρώπινης ζωής», καθώς ήταν ζήτημα λεπτών η μεταφορά του μάγειρα στο νοσοκομείο.