Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: 50χρονος έστελνε στα παιδιά της πρώην του βίντεο με προσωπικές τους στιγμές

Θεσσαλονίκη: 50χρονος έστελνε στα παιδιά της πρώην του βίντεο με προσωπικές τους στιγμές
Απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης οδήγησε 50χρονο σε αποφυλάκιση, ο οποίος είχε καταδικαστεί για εμπλοκή σε μια υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τού αναγνώρισε ελαφρυντικό πρότερου σύννομου βίου, με συνέπεια η πρωτόδικη ποινή της 6ετούς κάθειρξης να μειωθεί σε φυλάκιση 4 ετών (και δύο μηνών) και να μετατραπεί σε εξαγοράσιμη (προς 5 ευρώ/ημερησίως).

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία, το θύμα του υπόδειξε ότι πρόκειται για μια γυναίκα με την οποία είχε εξωσυζυγική σχέση. Όταν ανακάλυψε ότι η γυναίκα συνέχιζε να έχει επαφές με τον πρώην σύζυγό της, απέστειλε υλικό από προσωπικές στιγμές τους στα παιδιά της, μέσω δημοφιλούς κοινωνικής πλατφόρμας. Αυτό το υλικό φαίνεται να διαρρέει σε φίλους των παιδιών και στη συνέχεια να δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε το 2016 στην Κεντρική Μακεδονία, με τον κατηγορούμενο να κατηγορείται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και εκβίαση, καθώς ζητούσε χρηματικό ποσό 200 ευρώ από τη γυναίκα.

Στην απολογία του επέκρινε την πράξη του στη μέθη και υποστήριξε ότι αισθάνθηκε προσβεβλημένος από λόγια του πρώην συζύγου της γυναίκας.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις του, όπως και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο τον περασμένο Απρίλιο, όταν καταδικάστηκε σε φυλάκιση και οδηγήθηκε στις φυλακές.