Ελλάδα

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Ο δήμος Αθηναίων δεν κάλυψε τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη κατά το στήσιμο της εξέδρας

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Ο δήμος Αθηναίων δεν κάλυψε τα ονόματα των νεκρών στα Τέμπη κατά το στήσιμο της εξέδρας Φωτογραφία: intime
Σε μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό προχώρησε ο δήμος Αθηναίων, αποφεύγοντας να καλύψει τα ονόματα των 57 νεκρών της τραγωδίας των Τεμπών στο Σύνταγμα κατά το στήσιμο των εξεδρών των επισήμων για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Σημειώνεται πως και κάθε χρόνο στην παρέλαση συνηθίζεται οι εξέδρες να στήνονται η μία δίπλα στην άλλη, ωστόσο αυτή τη φορά οι υπεύθυνοι φρόντισαν να διατηρήσουν ένα κενό ανάμεσά τους ώστε να φαίνονται τα ονόματα των θυμάτων.

4201241

4201235

4201238

Υπενθυμίζεται ότι τα ονόματα των 57 θυμάτων γράφτηκαν συμβολικά στο πλαίσιο της μεγάλης πορείας για τη συμπλήρωση ενός έτους από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Λίγες μόλις ώρες όμως αργότερα συνεργεία καθαρισμού έσβησαν τα ονόματα, με την εντολή να δίνεται από τον Φρούραρχο της Βουλής.

Η εν λόγω κίνηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, να σημειώνει σε ανάρτησή του πως «μια συγγνώμη δεν είναι αρκετή», ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε ότι ο ίδιος σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα εισηγηθεί τη δημιουργία μνημείου για τα θύματα των Τεμπών.

Λίγες μέρες αργότερα φοιτητές βρέθηκαν εκ νέου έξω από τη Βουλή και ξαναέγραψαν από την αρχή τα ονόματα.