Ελλάδα

Τέμπη: Ελεύθεροι δυο κατηγορούμενοι της ΕΡΓΟΣΕ με τις υψηλότερες χρηματικές εγγυήσεις

Eurokinissi Eurokinissi
Με τις υψηλότερες χρηματικές εγγυήσεις αφέθηκαν ελεύθεροι οι δυο κατηγορούμενοι της ΕΡΓΟΣΕ που απολογήθηκαν νωρίτερα ενώπιον της Ευρωπαίας Ανακριτριας για την τραγωδία των Τεμπών.

Οι δυο κατηγορούμενοι της ΕΡΓΟΣΕ απολογήθηκαν για τη σύμβαση 717. Και στους δυο επιβλήθηκαν χρηματικές εγγυήσεις ύψους 900 και 800 χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα καθώς και ο περιοριστικός προς της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Συνολικα έως τώρα έχουν απολογηθεί πέντε στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ και απομένουν ακόμη 18 κατηγορούμενοι, οι οποίοι αναμένεται να απολογηθούν την ερχόμενη εβδοομάδα.

Οι κατηγορίες εναντίον τους είναι κατά περίσταση για τις πράξεις της απάτης, της απιστίας, της ψευδούς βεβαίωσης, με σκοπό τον παράνομο προσπορισμό οφέλους, της ηθικής αυτουργίας σε απάτη κλ.π. Πρόκειται για στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, της Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομών, Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης και της Κοινοπραξίας που είχε αναλάβει την εκτέλεση της επίμαχης σύμβασης.

Την ίδια ώρα συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών καλούν τον Κώστα Καραμανλή να συναντηθεί μαζί τους την ερχόμενη Κυριακή στη Λάρισα, προκειμένου «να απολογηθεί έστω και την τελευταία στιγμή» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Την σχετική πρόσκληση προς τον πρώην υπουργό Μεταφορών δημοσιοποιούν μέσω ανάρτησής του στο facebook οι Δημήτρης και Νίκος Πλακιάς, οι οικογένειες των οποίων έχασαν τρία παιδια στην τραγωδία.