Ελλάδα

Κατά συρροή η εγκληματική αδιαφορία στο ΑΤ Αναργύρων: «Έχουν ξαναστείλει θύμα πίσω στον κακοποιητή του»

Κατά συρροή η εγκληματική αδιαφορία στο ΑΤ Αναργύρων: «Έχουν ξαναστείλει θύμα πίσω στον κακοποιητή του» Φωτογραφία: Intime
Σε μια νέα σοβαρή καταγγελία - μετά τη γυναικοκτονία έξω από ΑΤ - προχώρησε την Τρίτη ο δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων - Καματερού Θεόδωρος Μαξούρας: «Στο παρέλθον τουλάχιστον 2-3 φορές έχουν στείλει θύματα πίσω στο σπίτι με τον κακοποιητή τους»

Οργή και πολλά αναπάντητα ερωτήματα αφήνει πίσω η νέα γυναικοκτονία με θύμα την 28χρονη Κυριακή, που δολοφονήθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Η κοπέλα είχε καταγγείλει τον κακοποιητή της ήδη από το 2020, ενώ το βράδυ εκείνο κατέφυγε στις Αρχές ζητώντας προστασία φοβισμένη, αφού τον βρήκε να την περιμένει έξω από το σπίτι της.

Για την ολιγωρία της ΕΛΑΣ έχει διαταχθεί ΕΔΕ, ενώ έχει παρέμβει κι ο εισαγγελέας: Τα νέα στοιχεία άλλωστε ανατρέπουν τις πληροφορίες που διέρρευσαν περί μη διαθέσιμου περιπολικού, ενώ όπως τονίζει και η Κωνσταντίνα Δημογλίδου, η αξιωματικός που βρισκόταν στο τμήμα ήταν εκείνη που έπρεπε να καλέσει στο «100» και όχι το θύμα.

Την Τρίτη νέες καταγγελίες από δημοτικό σύμβουλο Αγίων Αναργύρων - Καματερού αναδεικνύουν τον συστημικό χαρακτήρα του προβλήματος.

«Προεκλογικά ζήτησε τη βοήθειά μου μία δημότισσα. Πήγα στο ΑΤ των Αγίων Αναργύρων και αντιμετώπισα μια κατάσταση τραγελαφική», σημείωσε αρχικά ο Θεόδωρος Μαξούρα μιλώντας στο OPEN.

Όπως καταγγέλλει, δέχθηκε κλήση για βοήθεια από τη συγκεκριμένη γυναίκα και αμέσως μετέβη μαζί της στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταγραφεί το συμβάν ενδοοικογενειακής βίας. «Το καθήκον της αστυνομίας ήταν να προφυλάξει την κοπέλα και εμάς που μπήκαμε στη διαδικασία να βοηθήσουμε. Περιμέναμε, κατεγράφη το συμβάν και ο καθένας στο σπίτι του (...)».

Η γυναίκα, δηλαδή, που βρήκε το θάρρος να καταγγείλει τον κακοποιητή της - όπως ακριβώς καλούνται από τις Αρχές να πράττουν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας -  επέστρεψε στη συνέχεια στο ίδιο σπίτι με τον δράστη.

Σχολιάζοντας την παραπάνω καταγγελία, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ απάντησε πως υπάρχουν δομές για γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας και η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει. Όπως διευκρίνισε, «αυτό που προτείνεται στα θύματα είναι να απομακρυνθούν από το περιβάλλον και να μην επιστρέψουν».