Ελλάδα

Πανεπιστημίου: Ανακοίνωση για το ατύχημα με το τρόλεϊ και το τουριστικό λεωφορείο

Πανεπιστημίου: Ανακοίνωση για το ατύχημα με το τρόλεϊ και το τουριστικό λεωφορείο Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Από το ατύχημα που συνέβη στην οδό Πανεπιστημίου τραυματίστηκαν ελαφρά έξι άτομα.

Ανακοίνωση για το ατύχημα που σημειώθηκε σήμερα στην οδό Πανεπιστημίου με το τρόλεϊ και το τουριστικό λεωφορείο εξέδωσε η ΟΣΥ.

 «Κατά την εκτέλεση του δρομολογίου τρόλεϊ της γραμμής 12, επί της  οδού Πανεπιστημίου 56, η κεραία του οχήματος εξήλθε του γάντζου» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΣΥ. «Βάσει πρωτοκόλλου, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα προκειμένου να αποκαταστήσει τη λειτουργίας της κεραίας. Διώροφο τουριστικό λεωφορείου που ακολουθούσε χτύπησε την κεραία με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά στο άνω  παρμπρίζ, ενώ η κεραία που έσπασε χτύπησε τα τζάμια του τρόλεϊ» σημειώνει στη συνέχεια η ΟΣΥ.

Διευκρινίζει ακόμα ότι στο σημείο έσπευσε διασώστης του ΕΚΑΒ προκειμένου να ελέγξει για τυχόν τραυματισμούς.

«Ελέγχθησαν πέντε επιβάτες του τουριστικού λεωφορείου, δεν διαπιστώθηκε τραυματισμός σε κανέναν επιβάτη και όλοι οι εμπλεκόμενοι αποχώρησαν από το σημείο χωρίς να χρειαστούν περαιτέρω ιατρική φροντίδα».

Η ΟΣΥ, κλείνοντας την ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα διερευνήσει τα ακριβή αίτια του συμβάντος, «διαβεβαιώνοντας ότι η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων παραμένει βασική της προτεραιότητα».

Πώς έγινε το ατύχημα στην οδό Πανεπιστημίου

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 16:00 σήμερα η κεραία ενός τρόλεϊ έπεσε πάνω σε ανοιχτό τουριστικό λεωφορείο στην οδό Πανεπιστημίου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά και υποστούν εκδορές έξι τουρίστες που επέβαιναν στο τουριστικό λεωφορείο.

Όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, το τρόλεϊ βρισκόταν στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας και το τουριστικό λεωφορείο στη δεξιά, όταν «ξεκόλλησαν» οι κεραίες του τρόλεϊ με αποτέλεσμα η μία να πέσει πάνω στο τζάμι του τουριστικού λεωφορείου που εκείνη τη στιγμή περνούσε ακριβώς δίπλα.