Ελλάδα

Τραγωδία στο Πασαλιμάνι: Νεκρός 31χρονος αστυνομικός που έκανε μεροκάματο

Τραγωδία στο Πασαλιμάνι: Νεκρός 31χρονος αστυνομικός που έκανε μεροκάματο
Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως οι εργάτες χτύπησαν καταλάθος δοκάρι διατηρητέου κτηρίου στο Πασαλιμάνι με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ο πάνω όροφος και να καταπλακωθεί από τα μπάζα 31χρονος άνδρας.

Μια απίστευτη τραγωδία σημειώθηκε χθες Τρίτη στον Πειραιά, όταν κατέρρευσε τμήμα κτηρίου καταπλακανώνοντας νεαρό εργάτη.

Η ΕΛΑΣ προχώρησε χθες στη σύλληψη εννέα ατόμων - εκ των οποίων τρεις που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο - ενώ ο άνδρας φέρεται να συμμετείχε στις οικοδομικές εργασίες για ένα έξτρα μεροκάματο, ενώ είχε λάβει άδεια από την υπηρεσία του λόγω αιμοδοσίας.

Ο 31χρονος με καταγωγή από τα Γρεβενά ήταν ειδικός φρουρός από το 2019 και υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ ΝΑ Αττικής. Το τελευταίο διάστημα έκανε και δεύτερη δουλειά, προκειμένου να συμπληρώνει το εισόδημά του δουλεύοντας σε φορτηγό.

Ο νεαρός ήταν μαζί με άλλους 5 μέσα στο κτήριο, ενώ επιχείρησε να πηδήξει σε ένα φορτηγό για να σωθεί αλλά δεν πρόλαβε με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί από τα μπάζα.

Επτά από τους εργαζόμενους στις εργασίες του κτιρίου προσήχθησαν και κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Δημοτικού Θεάτρου και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στην εισαγγελία.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο εργολάβος, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού.

Σημειώνεται πως για το έργο είχε εκδοθεί ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες από τον δήμο Πειραιά, ενώ οι συλληφθέντες εργάτες ήταν αδήλωτοι.