Ελλάδα

Ξεσπά ο Καλλιάνος για τον πατέρα του: «Θα γίνω ο εφιάλτης τους - Θα τους πάω μέχρι τέλους»

Ξεσπά ο Καλλιάνος για τον πατέρα του: «Θα γίνω ο εφιάλτης τους - Θα τους πάω μέχρι τέλους»
Ο Γιάννης Καλλιάνος καλεί τον Άδωνι Γεωργιάδη, να πει τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ τους για τη βοήθεια που του ζήτησε για τον πατέρα του. Νέα ανακοίνωση από τον γιατρό που τον είχε αναλάβει.

Ο Γιάννης Καλλιάνος ξεσπάει για τον θάνατο του πατέρα του. ο οποίος, όπως λέει έφυγε άδικα καθώς γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αδιαφόρησαν στο νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν.

Μιλώντας στον Ant1 ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στον λάθος τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν τον πατέρα του οι γιατροί στο Αττικόν.

«Μου έλεγε οτι είναι εξαιρετικά καλά ο πατέρας μου και οι εξετάσεις του. Έχω τα μηνύματα όλα. Μου έλεγε ότι όλα πάνε καλά ενώ ο πατέρας μου είχε κορεσμό 60%».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Δεν ήξερα ποιον να πάρω. Ο ιατρός που τον παρακολουθούσε δεν μου έδινε καμία σημασία, μου έλεγε ότι όλα πάνε εξαιρετικά».

Μάλιστα τόνισε ότι ο ίδιος μίλησε με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον παρακάλεσε να βοηθήσει προκειμένου να καταφέρει να ζήσει ο πατέρας του.

«Εκλιπαρούσα στον τηλέφωνο τον Άδωνι Γεωργιάδη να κάνει κάτι για τον πατέρα μου. Πήρε τηλέφωνο το νοσοκομείο και μου είπε ότι έχει γίνει ιατρικό συμβούλιο και ο πατέρας μου πάει εξαιρετικά καλά» είπε ο Γιάννης Καλλιάνος ενώ έκανε έκκληση στον Άδωνι Γεωργιάδη να βγει και να επιβεβαιώσει όσα έγιναν.

«Θα γίνω ο εφιάλτης τους. Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους, τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο. Όσοι πήραν ελαφρά την περίπτωση του πατέρα μου, θα λογοδοτήσουν. Θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις οι γιατροί», ανέφερε παράλληλα.

«Εχω κρατήσει μηνύματα που μου έχουν έρθει για τον γιατρό που χειρούργησε τον πατέρα μου, που λένε ότι τους βάζουν μέσα και τους κόβουν χέρια και πόδια».

Παράλληλα σημείωσε πως τον πήραν τηλέφωνο τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη.

Η απάντηση του γιατρού του νοσοκομείου: Αν τον διασωληνώναμε χωρίς ένδειξη θα ήταν αδύνατη η αποσωλήνωσή του

Με ανακοίνωσή του μέσω δικηγόρου του, ο γιατρός του Αττικόν ο οποίος κούραρε τον πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου αναφέρει ότι τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες όπως όριζε το πρωτόκολλο και επισημαίνει ότι η γρήγορη επιδείνωση της υγείας του ασθενούς δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου.

«Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών, όπως επιτάσσει το ιατρικό τους καθήκον και όπως λειτουργούν σε όλους τους ασθενείς ανεξαιρέτως.

Η πολυπλοκότητα των προβλημάτων υγείας του αποθανόντος επέβαλε τη συνεργασία καρδιολόγου, πνευμονολόγου, νεφρολόγου, λοιμωξιολόγου και εντατικολόγου.

Η επιστημονική άποψη όλων των ανωτέρω ήταν ότι η τυχόν διασωλήνωση του ασθενούς, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ένδειξη, θα αποτελούσε εσφαλμένη ιατρική πράξη, καθώς η αποσωλήνωσή του θα ήταν πρακτικώς αδύνατη.

Η εισαγωγή ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς.

Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση. Κατά τη διάρκεια της 23ης Απριλίου, ο ασθενής παρουσίασε επιδείνωση και αποφασίστηκε η εισαγωγή στη Μ.Ε.Θ. στις 18.30, αφού προηγήθηκε η διασωλήνωσή του. Δυστυχώς η λίαν επιβαρυμένη υγεία του δεν επέτρεψε την αποφυγή του μοιραίου».

Η απάντηση της Επαγγελματικής Ένωσης Αγγειοχειρουργών Ελλάδος

Τα μέλη του Δ.Σ. της Επαγγελματικής Ένωσης Αγγειοχειρουργών Ελλάδος (ΕΕΑΕ) εκφράζουμε τα ειλικρινή θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος Δημητρίου Καλλιάνου. Εκφράζουμε όμως και τη βαθιά μας θλίψη και απογοήτευσή για την απαράδεκτη λεκτική επίθεση που υπέστη ένα από τα πλέον εξέχοντα μέλη μας από το οικογενειακό περιβάλλον του θανόντος, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μέσα μαζικής επικοινωνίας. Το αναφαίρετο δικαίωμα έκφρασης οδύνης και ψυχικού πόνου για την κακή πορεία της υγείας και της απώλειας της ζωής ενός ανθρώπου από τους οικείους του δεν δικαιολογεί την απρεπή, προσβλητική, απειλητική και αήθη συμπεριφορά απέναντι σε εκείνους που μάχονται με το μέγιστο των δυνατοτήτων τους για την απόδοση του βέλτιστου αποτελέσματος προς τους ασθενείς τους.

Υπογραμμίζουμε ότι στη χώρα μας, η διερεύνηση τυχόν ιατρικής αμέλειας αποτελεί αποκλειστικά έργο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και οποιαδήποτε δημόσια ονομαστική τοποθέτηση κατά συναδέλφων από οποιοδήποτε άλλο φορέα ή επώνυμο πρόσωπο ή δημόσιο λειτουργό εμπίπτει αυταπόδεικτα στο φάσμα της συκοφαντικής δυσφήμισης. Την απόφαση για το ποιοι «αρμόδιοι θα μπούνε στη φυλακή» δεν την παίρνουν πολιτικοί, βουλευτές ή παριστάμενοι στα τηλεοπτικά παράθυρα, αλλά είναι αποκλειστικό προνόμιο της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η ειδικότητα της Αγγειοχειρουργικής αντιμετωπίζει ασθενείς με πολλαπλά και σοβαρά προβλήματα υγείας και οι Αγγειοχειρουργοί μάχονται με όλες τους τις δυνάμεις για να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα βοήθειας προς τους ασθενείς τους. Χαρακτηρισμοί που μεταφέρονται στον τύπο όπως «αδαής», «δόλιος», «ηλίθιος», «άνθρωποι κατώτερης μορφές ζωής», «ανθρωπάρια», «που δεν έχουν ίχνος ενσυναίσθησης» είναι απαράδεκτοι, ιδίως όταν εκστομίζονται από χείλη επωνύμων και θεωρούμε ότι μπορούν να εκτρέψουν την κατάσταση σε επικίνδυνους ατραπούς βάζοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των λειτουργών υγείας αλλά και των ασθενών.

Ως ΕΕΑΕ είμαστε στο πλευρό του κάθε ασθενή που μας χρειάζεται αλλά πάντα με σεβασμό και εκτίμηση στο έργο των συναδέλφων μας που αγωνίζονται για το καλό των ασθενών τους και αυτό πάντα θα το υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτό θα πράξουμε και στη συγκεκριμένη περίπτωση, δίπλα στο συνάδελφό μας, μέχρι την οριστική κρίση της δικαιοσύνης.