Ελλάδα

Καιρός: Κορύφωση ζέστης την ερχόμενη εβδομάδα, συνεχή παρουσία σκόνης

Καιρός: Κορύφωση ζέστης την ερχόμενη εβδομάδα, συνεχή παρουσία σκόνης Φωτογραφία: INTIME/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
Τι καιρό θα κάνει το σαββατοκύριακο και πότε υποχωρεί η σκόνη, σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων.

Κορύφωση της ζέστης αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ «συνεχής» θα είναι η παρουσία της αφρικανικής σκόνης, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της Νικολέτας Ζιακοπούλου.

Αύριο, Σάββατο, αναμένονται λίγες βροχές από το μεσημέρι στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ.

Το μεσημέρι το θερμόμετρο θα φτάσει στους 26-29 βαθμούς και τοπικά στα νότια στους 32-33 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της Νικολέτας Ζιακοπούλου για την ΕΡΤ.

Στην Αττική αύριο αναμένονται αραιές νεφώσεις και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη το θερμόμετρο θα δείξει 13-24 βαθμούς και επίσης θα υπάρχει αραιή συννεφιά.

Όσο για τον καιρό την Κυριακή, θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες σε βόρειες και ορεινές περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται ότι σε χθεσινή ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε ότι το τριήμερο 21-23 Μαΐου η μέση θερμοκρασία θα είναι 30-31 βαθμοί Κελσίου. Όμως, σημείωσε, στη δυτική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα, όπως και στην Αττική και στην Κρήτη μακριά από τη θάλασσα το θερμόμετρο θα φτάσει 2-3 βαθμούς ψηλότερα.

{https://www.facebook.com/SakisArnaoutoglouForecasts/posts/pfbid02MByrReNZmigTAvrJ1Xjg1zcKDYT8toViN27doZhpN67SCTJcRUQppZat9QW9YqScl}

Καιρός: Πού θα είναι αυξημένες οι συγκεντρώσεις σκόνης αύριο

Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα και αύριο, Σάββατο, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Meteo.

Ανάλογη ήταν η κατάσταση και σήμερα, η οποία αποτυπώνεται και σε φωτογραφία της «σκονισμένης» Αθήνας από την Πεντέλη, την οποία ανάρτησε ο Κώστας Λαγουβάρδος.

{https://www.facebook.com/lagouvardos.kostas/posts/pfbid02HLkmyPhEBhgFABQaTAfPCBiRnLM1FaSwJBkkyVne4sGKsKMV9XU45T3QcSxm44Lul}

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη βόρεια Αφρική αύριο, με αυξημένες συγκεντρώσεις κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα, επισημαίνει η μονάδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η Αττική είναι ανάμεσα στις περιοχές που αναμένονται αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης αύριο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και παραθαλάσσια τμήματα της Αττικής θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται αύριο τις θερμές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου και μετά το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και πιθανόν στο Ιόνιο και τη Δυτική Στερεά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 29 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, 13 έως 31 βαθμούς στην κεντρική και νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία τοπικά έως τους 32 βαθμούς), 16 έως 33 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα (από 14 έως 29 βαθμούς στην Ήπειρο), 17 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες, από 20 έως 33 βαθμούς στην Κρήτη, 14 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 16 έως 27 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.