Ελλάδα

Λαμία: Σταφυλόκοκκο είχαν τα τρόφιμα που κατανάλωσαν οι μαθητές των δημοτικών

Λαμία: Σταφυλόκοκκο είχαν τα τρόφιμα που κατανάλωσαν οι μαθητές των δημοτικών
Θετικά στο βακτήριο του σταφυλόκοκκου (Staphylococcus aureus) βρέθηκαν τα δείγματα τροφίμων που κατανάλωσαν τα παιδιά δημοτικών σχολείων στη Λαμία.

Λύθηκε το μυστήριο με την δηλητηρίαση 63 παιδιών στα δημοτικά της Λαμίας.

Όπως έγινε γνωστό εντοπίστηκε το βακτήριο του Σταφυλόκοκκου (Staphylococcus aureus) και προκαλείται λόγω ανθυγιεινών πρακτικών χειρισμού τροφίμων. Τα βακτήρια αυτά έχουν βρεθεί στα χέρια, τις μύτες, τους λαιμούς και στις ανοιχτές πληγές των εργαζομένων στον τομέα των τροφίμων που χειρίζονται άμεσα μη συσκευασμένα ή συσκευασμένα τρόφιμα.

Την ίδια στιγμή έρευνα ξεκίνησε η εισαγγελία Λαμίας μετά τις καταγγελίες για τροφική δηλητηρίαση μαθητών σε δημοτικά σχολεία της Λαμίας συμφωνα με πληροφορίες από το ρεπορτάζ του lamianow.gr.

Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ο ΟΠΕΚΑ και ο ΕΟΔΥ άρχισαν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου στα σχολεία και στην επιχείρηση που παρασκευάζει, συσκευάζει και διανέμει τα σχολικά γεύματα στα δημοτικά σχολεία της Λαμίας.

Σύμφωνα με την καταγραφή από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης παρουσίασαν συμπτώματα 63 μαθητές σε 7 διαφορετικά δημοτικά σχολεία με εμέτους, διάρροια και έντονους πόνους.
Γονείς έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη για το συμβάν, ενώ ήδη στην αστυνομική διεύθυνση Φθιώτιδας υπάρχουν 26 καταγγελίες.

Πάντως και ενώ αναμενόταν έλεγχος από τον ΕΦΕΤ στο εργαστήριο που είχε την ευθύνη για τα αλλοιωμένα σχολικά γεύματα κάηκε ολοσχερώς χθες το βράδυ.

Η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής (19/5) ενώ σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά δια στόματος του προέδρου του ΕΦΕΤ στον ALPHA σήμερα Δευτέρα (20/5) ήταν προγραμματισμένος έλεγχος στο εργοστάσιο από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) για να παρθούν δείγματα ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι για τον τρόπο παρασκευής των σχολικών γευμάτων.