Ελλάδα

Συνελήφθη Τούρκος για τη φωτιά στο όρος Αιγάλεω - Ομολόγησε τον εμπρησμό

Συνελήφθη Τούρκος για τη φωτιά στο όρος Αιγάλεω - Ομολόγησε τον εμπρησμό Φωτογραφία: EUROKINISSI
Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου.

Στη σύλληψη του υπαίτιου εμπρηστή για τη φωτιά στο όρος Αιγάλεω προχώρησαν οι Αρχές, σύμφωνα με την ενημέρωση του Βασίλη Κικίλια.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε πως πρόκειται για Τούρκο υπήκοο ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. 

«Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιες στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι» τόνισε στην ανάρτησή του ο κ. Κικίλιας.

{https://x.com/vkikilias/status/1794680780649541865}

Σημειώνεται πως την υπόθεση σύλληψης ενός 33χρονου Τούρκου αναλαμβάνει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής τον εντόπισαν λίγο μετά την έναρξη της φωτιάς και τον ακινητοποίησαν ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν ένας αναπτήρας και σφουγγάρι. 

Ο 33χρονος που σύμφωνα με πληροφορίες είχε κάρτα ασύλου, κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάτοικος της περιοχής είπε στους αστυνομικούς ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε βρει καταφύγιο τις τελευταίες ημέρες σε μία εκκλησία της περιοχής όπου είχε προκαλέσει φθορές στο εσωτερικό.