Ελλάδα

Ξεσπούν οι συγγενείς της 17χρονης Νικολέτας στην Κρήτη - Δεν την «διάβασαν» με εντολή Μητροπολίτη

Ξεσπούν οι συγγενείς της 17χρονης Νικολέτας στην Κρήτη - Δεν την «διάβασαν» με εντολή Μητροπολίτη
Η Μητρόπολη φέρεται να έστειλε απεσταλμένο προκειμένου να επιτηρήσει τον εφημέριο ότι δεν θα «διαβάσει» το κορίτσι.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της οικείας Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου να μην διαβαστεί το Ευαγγέλιο στο τελευταίο αντίο που είπαν συγγενείς και φίλοι στην 17χρονη Νικολέτα στην Κρήτη, που σκοτώθηκε, πέφτοντας στο κενό από τη γέφυρα στο ΒΟΑΚ.

Συγγενείς και φίλοι της κοπέλας, σύμφωνα με το neakriti.gr, επισημαίνουν πως η στάση αυτή ήταν ιδιαίτερα σκληρή, δεν δίνει το καλό παράδειγμα και η Εκκλησία όφειλε αυτές τις δύσκολες ώρες να σταθεί στο πλευρό της οικογένειας, να την στηρίξει και να της δώσει κουράγιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας αντιδήμαρχος και δύο με τρία άτομα από το χωριό προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους της Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου, που ωστόσο ήταν ανένδοτοι στο να «διαβαστεί» το άτυχο κορίτσι. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι έγινε προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ δημάρχου Χερσονήσου και του ίδιου του Μητροπολίτη που δεν τελεσφόρησαν. Παρόλα αυτά οι κάτοικοι του χωριού, σεβόμενοι τη δύσκολη ώρα, δεν προχώρησαν σε εντονότερες διαμαρτυρίες όπως να σηκώσουν πανό κατά του Μητροπολίτη την ώρα της κηδείας, όπως είχαν σχεδιάσει. 

{https://www.youtube.com/watch?v=rT2ZqbBkw_E}

Μάλιστα, σύμφωνα με το τοπικό μέσο, η Μητρόπολη έστειλε απεσταλμένο προκειμένου να επιτηρήσει τον εφημέριο ότι δεν θα «διαβάσει» το κορίτσι και θα εκτελεστεί η εντολή που έχει προκαλέσει απέραντο θυμό και αγανάκτηση στους συγγενείς και συγχωριανούς της κοπέλας. 

Η σορός της 17χρονης Νικολέτας οδηγήθηκε κατευθείαν στο νεκροταφείο χωρίς καν να μπει στον κεντρικό ναό. Εκεί, στο κοιμητήριο, τοποθετήθηκε στον ναό, όπου όμως δεν πλησίασε παπάς, καθώς ο απεσταλμένος της Μητρόπολης βρισκόταν κοντά και επιτηρούσε. Η οικογένεια του κοριτσιού, συγγενείς και φίλοι έμπαιναν στη σειρά και απέτιαν τον ύστατο χαιρετισμό στη Νικολέτα και μόλις όλη αυτή η διαδικασία έλαβε τέλος, και αφού έφυγε ο απεσταλμένος της Μητρόπολης από τον χώρο, ο παπάς σιγοψιθύρισε ένα τρισάγιο. Στη συνέχεια πήραν το κορίτσι και το έθαψαν στο νεκροταφείο.