Ελλάδα

Εργοστάσιο «Γιαννίτση»: Πληροφορίες ότι ζήτησαν αύξηση αποζημίωσης πριν τη φωτιά

Εργοστάσιο «Γιαννίτση»: Πληροφορίες ότι ζήτησαν αύξηση αποζημίωσης πριν τη φωτιά
Τρία στοιχεία «δένουν» - σύμφωνα με πληροφορίες - το σενάριο των Αρχών περί εμπρησμού στο εργοστάσιο «Γιαννίτσης» μόλις μια ημέρα πριν τον έλεγχο του ΕΦΕΤ στις εγκαταστάσεις όπου παρασκευάζονταν τα «σάπια» σχολικά γεύματα

Νέα τροπή παίρνει πλέον η υπόθεση του εργοστασίου «Γιαννίτσης» στη Λαμία - στο οποίο παρήχθησαν τα σχολικά γεύματα που δηλητήριασαν μαθητές της περιοχής - καθώς, σύμφωνα με το πόρισμα της Πυροσβεστικής, η φωτιά προήλθε από εμπρησμό.

Υπενθυμίζεται πως πυρκαγιά ξεκίνησε από φορτηγό της εταιρείας που ήταν παρκαρισμένο στην πρόσοψη του εργοστασίου, με τρόπο που να εφάπτεται σε αυτό.

Όπως διαβάζουμε στο σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής, ένα ακόμη στοιχείο που εξετάζουν οι Αρχές είναι βίντεο που αποκαλύπτει πως η φωτιά πήρε τεράστιες διάστασεις μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ενώ άφαντο είναι κι ένα από τα καταγραφικά των καμερών ασφαλείας του εργοστασίου. Πιο αναλυτικά από τα συνολικά τρία που λειτουργούσαν, έχουν εντοπιστεί κατεστραμμένα από την πυρκαγιά μόνο τα δύο.

Τρίτο και τελευταίο στοιχείο που «καίει» την Γιαννίτσης είναι πως δύο μέρες πριν τον εμπρησμό είχε ζητηθεί από την εταιρεία προς την ασφαλιστική εταιρεία να αυξηθεί το ποσό της αποζημίωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς. Μπορεί το αίτημα να μην πρόλαβε να ικανοποιηθεί, ωστόσο όπως είναι φυσικό οι Αρχές δεν συμμερίζονται το σενάριο των πολλαπλών συμπτώσεων.