Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Θερμές αέριες μάζες εκτοξεύουν τη θερμοκρασία την επόμενη εβδομάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Θερμές αέριες μάζες εκτοξεύουν τη θερμοκρασία την επόμενη εβδομάδα Φωτογραφία: intime
Συνεχίζεται η αστάθεια στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Με ζέστη μας υποδέχεται ο Ιούνιος σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Επιμένει μέχρι και την Παρασκευή η αστάθεια στη χώρα μας σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Προς τη βόρεια και κεντρική ηπειρωτική Ελλάδα θα εκδηλώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες με τον υδράργυρο σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα κοντά στους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει από το Σάββατο, ενώ υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη χώρα και την επόμενη εβδομάδα.

Οι θερμές αέριες μάζες που έρχονται από τη Βόρεια Αφρική ανεβάζουν τον υδράργυρο πάνω από τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αναλυτικά τις επόμενες ημέρες

Την Τετάρτη, πιο γενικευμένα τα φαινόμενα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, δηλαδή στο εσωτερικό της Πελοποννήσου, της κεντρικής Ελλάδας, προς κεντρική Στερεά, την κεντρική Μακεδονία και τη Θράκη, την Κρήτη, θα αναπτυχθούν μπόρες και καταιγίδες κατά τη διάρκεια των απογευματινών ωρών.

Η μέρα θα ξεκινάει με ηλιοφάνεια και σιγά σιγά το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα θα σχηματίζονται τα καταιγιδοφόρα νέφη.

Οι καταιγίδες μπορεί να συνοδεύονται από χαλάζι, μεγάλο όγκο νερού για μικρό χρονικό διάστημα ακόμα όμως και από κεραυνούς.

Την Πέμπτη, θα αρχίσει σιγά σιγά να περιορίζεται η αστάθεια ενώ την Παρασκευή βελτιώνεται πλέον ο καιρός.

Εχουμε μια πολύ θερμή άερια μάζα από τις ακτές της βόρειας Αφρικής, η οποία σιγά σιγά θα προσπαθήσει να ανηφορήσει προς τα ανατολκικά, βορειαοανατολικά τμήματα.

Μέχρι και την Παρασκευή θα είμαστε σε γενικές γραμμές σε κανονικά για την εποχή θερμοκρασιακά επίπεδα, 27 μέχρι 30 βαθμούς Κελσίου.

Από Σάββατο και στη συνέχεια αυτή η θερμή αέρια μάζα θα καταφέρει να σπάσει αυτήν την αστάθεια, τις ασταθείς αέριες μάζες που επικρατούν πάνω από τη χώρα μας.

Ετσι θα πάμε σε πιο υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο και μέσα στην εβδομάδα, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου, φυσιολογική δηλαδή εξέλιξη.

Πάμε σε εκλογές με ήπιο καιρό και καλές θερμοκρασίες.

Καλοκαιρινός καιρός κατά τη διάρκεια των εκλογών θα επικρατήσει σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.