Ελλάδα

Αύριο η πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού: Οι περιοχές που θα «χτυπήσουν» 40αρι

Αύριο η πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού: Οι περιοχές που θα «χτυπήσουν» 40αρι
Ραγδαία άνοδο αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία τις επόμενες μέρες, με τον υδράργυρο, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας να φτάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε 10 περιοχές της χώρας. Συνεπώς αύριο θα είναι η πρώτη μέρα καύσωνα στη χώρα.

Σύμφωνα με την ανάρτησή του στα social media, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσουν τους 6-8 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή.  Παράλληλα, αναφέρθηκε στις περιοχές της χώρα ς που θα φλερτάρουν με 40αρια αύριο.

Αναλυτικά η ανάρτησή του: 

«Με διαδοχικά κύματα ζέστης το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνιου»...

Πολύ ζεστό αναμένεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιούνιου με τη θερμοκρασία να βρίσκεται κατά μέσο όρο 6 με 8 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Τα τελευταία χρόνια οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες του Ιουνίου από εξαίρεση φαίνεται να γίνεται κανόνας αν αναλογιστούμε ότι πάνω από 40 βαθμούς έφτασαν τα θερμόμετρα τον Ιούνιου τις χρονιές 2007,2010 ,2016,2017,2021.Πυκνώνουν δηλαδή οι χρονιές που ο Ιούνιος εκδηλώνει πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Το πρώτο κύμα ζέστης αναμένεται να κορυφωθεί αύριο Τρίτη 4/6 με τις υψηλότερες θερμοκρασίες (37 με 40 βαθμούς) να εκδηλώνονται στις εξής περιοχές: Λάρισα,Τρίκαλα,Καρδίτσα,Φθιώτιδα,Βοιωτία,Εύβοια,Αττική, Δωδεκάνησα,Κρήτη ,Πελοπόννησο .

ΟΙ υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν και την Τετάρτη ωστόσο την Πέμπτη το πρώτο κύμα ζέστης θα αποκλιμακωθεί για να έρθει ένα δεύτερο από το Σάββατο 8/6.
Καλή εβδομάδα!

{https://www.facebook.com/giorgos.tsatrafyllias/posts/pfbid02BtAVMo9hUM7kFJYhiqanKtV9bgohGLazB5HHi15aNqCxYC3mVL6FrreRTJ4PtuTCl}