Ελλάδα

Σύμη: Κορυφώνεται η αγωνία για τον Μόσλεϊ - Άφαντος για 5η μέρα ο παρουσιαστής του BBC

Σύμη: Κορυφώνεται η αγωνία για τον Μόσλεϊ - Άφαντος για 5η μέρα ο παρουσιαστής του BBC
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του. Κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση η σύζυγός του.

Μεγαλώνει η αγωνία για την τύχη του διάσημου παρουσιαστή του BBC, Μάικλ Μόσλεϊ, που αγνοείται για σχεδόν πέντε 24ωρα στη Σύμη, από την Τετάρτη 5/6.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε απόκρημνα μονοπάτια αλλά και στη θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές. Στις επιχειρήσεις εντοπισμού του συνδράμουν drones και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ενώ κλήθηκε για συμπληρωματική κατάθεση η σύζυγός του.

Ο Μόσλεϊ παραθέριζε στο νησί της Σύμης και η τύχη του αγνοείται από το βράδυ της Τετάρτης. Ο γνωστός παρουσιαστής είχε πάει για μπάνιο και επέστρεφε με τα πόδια από δυσπρόσιτη παραλία.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να ακολούθησε το μονοπάτι προς την Αγία Μαρίνα, να έφτασε στο σημείο που ήθελε, να έκανε ενδεχομένως το μπάνιο του και να επέστρεψε θέλοντας να έχει τον γιαλό, όπου διέμενε, μπροστά του και ίσως κάπου εκεί να βρίσκεται, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Πρόκειται για σημείο που έχει ερευνηθεί ήδη από τις Αρχές, αλλά θα ελεγχθεί ξανά. Υπάρχουν μικρές χαράδρες στην κατεύθυνση από το βόρειο μέχρι το δυτικό προσβάσιμο σημείο της Σύμης στον άξονα Αγία Μαρίνα - Κάστρο και θα ελεγχθούν εξονυχιστικά σήμερα Κυριακή, στο πλαίσιο της έρευνας.

Η περιοχή είναι σαν μία χερσόνησος στο νησί, ανάμεσα στα δύο σημεία η οποία είναι ορεινή και χωρίς σκιά με πολύ επικίνδυνα σημεία και πτυχές στα βράχια. Υπάρχει κάποια σηματοδότηση περιπατητών αλλά όχι «πατημένο» μονοπάτι.