Ελλάδα

Καύσωνας προ των πυλών: LIVE ο χάρτης με τον «καυτό» αέρα που έρχεται - Οι περιοχές που θα «βράσουν»

Καύσωνας προ των πυλών: LIVE ο χάρτης με τον «καυτό» αέρα που έρχεται - Οι περιοχές που θα «βράσουν»
Από αύριο αναμένεται να εισέλθει στη χώρα μας ο καύσωνας ο οποίος θα «δώσει» θερμοκρασίες αρκετά πάνω από τους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, από τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει με την Τρίτη το θερμόμετρο να φτάνει στους 38 βαθμούς. Το Σάββατο θα αρχίσει να υποχωρεί ο καύσωνας σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη αλλά θα παραμείνει ζεστό το σκηνικό.

Σύμφωνα με το meteo, η θερμοκρασία αύριο Δευτέρα στην Αττική θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου, την Τρίτη 40, την Τετάρτη 41, την Πέμπτη θα πέσει 1-2 για να ξανανέβει στους 42 την Παρασκευή. Από το Σαββατοκύριακο αναμένεται αποκλιμάκωση των θερμοκρασιών. 

kausonas383_ca6ab.jpg

Ποιες περιοχές θα «βράσουν»

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι πιο ζεστές ημέρες του κάυσωνα θα είναι από την Τετάρτη έως την Παρασκευή καθώς αναμένονται θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς κελσίου. Οι περιοχές που αναμένεται να «βράσουν» από την θερμή εισβολή θα είναι η Κρήτη, η ανατολική Πελοπόννησος, η Βοιωτία αλλά και η Ρόδος με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς.

Πιο «άγρια» πρόβλεψη στο windy

Το windy προβλέπει ραγδαία άνοδο της θερμοκρασίας. Μάλιστα, την Τρίτη αναμένεται οι θερμοκρασίες να ξεφύγουν φτάνοντας και τους 43 βαθμούς κελσίου. Ίδια κατάσταση και την Τετάρτη με τον υδράργυρο να περνάει σε πολλές περιοχές τους 40 βαθμούς Κελσίου. Υποψήφιες πόλεις για θερμοκρασίες πάνω από 40 είναι η Αττική, η Χαλκίδα, η Λάρισα και η Λαμία. 

Την Πέμπτη θα συναντήσουμε στο windy ακριβώς ίδια κατάσταση με την Αττική, τη Χαλκίδα, τη Λάρισα και τη Λαμία να έχουν πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου. Τέλος, την Παρασκευή, σύμφωνα με το windy αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία και να πάρουμε ανάσα δροσιά. Ηπιότερες θερμοκρασίες θα έχουμε μέσα στο Σαββατοκύριακο.