Ελλάδα

ΕΛ.ΑΣ. για Σύμη: Μετά τον εντοπισμό του πτώματος του Μόσλεϊ πήραμε το βίντεο με τις κινήσεις του

ΕΛ.ΑΣ. για Σύμη: Μετά τον εντοπισμό του πτώματος του Μόσλεϊ πήραμε το βίντεο με τις κινήσεις του Φωτογραφία: EPA/ DAMIANIDIS LEFTERIS
Η απάντηση της αστυνομίας για τηλεοπτικό ρεπορτάζ σχετικά με τον θάνατο του Μάικλ Μόσλεϊ στη Σύμη.

Η αστυνομία διέψευσε ότι είχε στην κατοχή της υλικό με τις τελευταίες κινήσεις του Μάικλ Μόσλεϊ τρεις ημέρες πριν από τον εντοπισμό του πτώματος του Βρετανού παρουσιαστή στη Σύμη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το αρχηγείο της αστυνομίας, επισημαίνεται ότι το βίντεο περιήλθε στην κατοχή της αφού εντοπίστηκε νεκρός ο Μάικλ Μόσλεϊ. Παράλληλα, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι από το μέχρι στιγμής προανακριτικό υλικό δεν προκύπτει πτώση του παρουσιαστή του BBC από ύψος.

Το απόγευμα της Δευτέρας ρεπορτάζ της εκπομπής Live News του Mega ανέφερε ότι η αστυνομία είχε στην κατοχή της, από το μεσημέρι της Πέμπτης, βίντεο με τις τελευταίες κινήσεις του Μάικλ Μόσλεϊ προτού χάσει τη ζωή του στη Σύμη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτό, κάμερες καταστήματος κατέγραψαν τον παρουσιαστή να προσπαθεί να διανύσει απόσταση 50 μ. επί 20 λεπτά, τρεκλίζοντας και να πέφτει κάτω.

Σύμη: Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Μετά την προβολή του ρεπορτάζ, η αστυνομία εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα σημερινό ρεπορτάζ τηλεοπτικής εκπομπής, το οποίο αναφέρεται σε κατοχή και μη αξιοποίηση από την ΕΛ.ΑΣ. βίντεο με τις κινήσεις του Βρετανού παρουσιαστή και το οποίο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε παραδοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας πριν την ανεύρεση της σορού
του.

Η πραγματικότητα είναι ότι το βιντεοληπτικό υλικό περιήλθε στην κατοχή της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την ανεύρεση της σορού. Τονίζεται πως από το μέχρι στιγμής προανακριτικό υλικό δεν προκύπτει πτώση του Βρετανού παρουσιαστή από ύψος».