Ελλάδα

«Ο Μόσλεϊ τρέκλιζε πριν καταρρεύσει»: Τα τρία σενάρια και το νέο βίντεο ντοκουμέντο

«Ο Μόσλεϊ τρέκλιζε πριν καταρρεύσει»: Τα τρία σενάρια και το νέο βίντεο ντοκουμέντο
Νεκρός βρέθηκε ο Μάικλ Μόσλεϊ το περασμένο Σάββατο στη Σύμη σκορπώντας θλίψη στους οικείους του - Τα σενάρια και το νέο βίντεο

Σε παθολογικά αίτια - και όχι σε εγκληματική ένεργεια - αποδίδεται ο θάνατος του 67χρονου πασίγνωστου παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ, ο οποίος εξαφανίστηκε αφού άφησε τη σύζυγό του και τους φίλους του στην παραλία του Αγίου Νικολάου την Τετάρτη για κάνει πεζοπορία.

Ακολούθησε μια τεράστια έρευνα στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί, πυροσβέστες με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εργαζόμενοι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές, δύτες, ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος και ένα ελικόπτερο, προτού τελικά εντοπιστεί η σορός του από ένα τηλεοπτικό συνεργείο και τον δήμαρχο του νησιού.

Η βρετανική Mirror παραθέτει τις κύριες θεωρίες σχετικά με το τι συνέβη το μοιραίο απόγευμα στη Σύμη.

Υπενθυμίζεται πως οι ομάδες έρευνας βρήκαν τα λείψανά του σε μια βραχώδη περιοχή στην Αγία Μαρίνα, περίπου 30 λεπτά με τα πόδια από το χωριό Πέδι.

Το πτώμα του βρέθηκε κάτω από έναν φράχτη που περνάει γύρω από ένα μπαρ στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, η οποία περιβάλλεται από λοφώδες, βραχώδες έδαφος. Το σημείο που εντοπίστηκε προκαλεί υποψίες ότι χάθηκε κατά τη διάρκεια της βόλτας του, με αποτέλεσμα τη μοιραία κατάληξή του.

Την ίδια ώρα, με δεδομένη την ακραία ζέστη που επικρατούσε στο νησί, η λιποθυμία θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί ως ενδεχόμενο. Από τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκε, η ιατροδικαστής θεωρεί πως ο Μάικλ Μόσλεϊ ακούμπησε με το ένα του χέρι στο πεζούλι και μετά έπεσε και ξάπλωσε, λογικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και έπεσε κάτω.

Μια τελευταία θεωρία, που φαίνεται να υποστηρίζεται κι από όσα κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, υποστηρίζει ότι ο Μόσλεϊ έπεσε από τη βραχώδη πλαγιά κοντά στο σημείο όπου τελικά βρέθηκε την Κυριακή, αν και η ιατροδικαστής δεν διέκρινε κανένα χτύπημα στη σορό του.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, το υλικό που βρέθηκε από ένα beach bar στην Αγία Μαρίνα δείχνει τον γιατρό να κατεβαίνει την βραχώδη πλαγιά κοντά στον φράχτη πριν σταματήσει να φαίνεται.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο τον δείχνει να τρεκλίζει

Πληροφορίες του Mega θέλουν τις Αρχές να έχουν στη διάθεσή τους από την Πέμπτη βίντεο που καταγράφηκε από το beach bar - κοντά στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός - που δείχνουν τον Μόσλει να τρεκλίζει. 

Πιο συγκεκριμένα, ο 67χρονος άνδρας φαίνεται να τρεκλίζει κατεβαίνοντας το βουνό και τελικά να καταρρέει, ενώ επιβεβαιώνεται πως δεν ακολούθησε τη διαδρομή που αρχικά αναμενόταν.