Ελλάδα

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Επιστρέφει στη φυλακή ο Κορκονέας - «Στο σκαμνί» για 4η φορά

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Επιστρέφει στη φυλακή ο Κορκονέας - «Στο σκαμνί» για 4η φορά Φωτογραφία: EUROKINISSI
Στις 30 Ιουλίου 2019, ο Κορκονέας αφέθηκε ελεύθερος για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου μετά την εφετειακή απόφαση που του «έσπαγε» τα ισόβια

Οι δικαστές του Αρείου Πάγου έκαναν δεκτή και τη δεύτερη εισαγγελική αναίρεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας που έδωσε ελαφρυντικό στο δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα και του «έσπασε» τα ισόβια.

Έτσι, μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, η υπόθεση αναπέμπεται προς εκδίκαση στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, ως προς το σκέλος χορήγησης του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου που του αναγνώρισε δυο φορές!!! το δευτεροβάθμιο δικαστήριο Λαμίας.

Ο καταδικασμένος σε 13 χρόνια κάθειρξη για την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008 στα Εξάρχεια, καλείται να καθίσει για τέταρτη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου, προκειμένου να κριθεί απο τη νέα δικαστική σύνθεση αν ο ειδικός φρουρός θα διατηρήσει το ελαφρυντικό ή θα επιστρέψει στη φυλακή.

Στις 30 Ιουλίου 2019, ο Επαμεινώνδας Κορκονέας αφέθηκε ελεύθερος μετά την εφετειακή απόφαση που του «έσπαγε» τα ισόβια, επιβάλλοντάς του κάθειρξη μόλις 13 ετών, αν και κριθηκε ένοχος για τη δολοφονία ενός ανηλίκου αγοριού.

Η δικηγόρος της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και προεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε σχετικά από το βήμα της Βουλής:
 
 «Αναιρέθηκε για δεύτερη φορά η απόφαση αναγνώρισης ελαφρυντικού στον Επαμεινώνδα Κορκονέα, τον δολοφόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, πράγμα που σημαίνει ότι για δεύτερη φορά αναβιώνει η ποινή ισόβιας κάθειρξης που του έχει επιβληθεί και εξαφανίζεται από το νομικό στερέωμα η αναγνώριση ελαφρυντικού που οδήγησε στην σκανδαλώδη αποφυλάκισή του».

Η παρέμβαση της κ. Κωσταντοπούλου έγινε κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Ολομέλεια.

Αυτό σημαίνει ότι έως την εκδίκαση της υπόθεσης εκ νέου, αναβιώνουν τα ισόβια που είχε επιβάλλει το δικαστήριο της Άμφισσας στον Κορκονεα και ο ειδικός φρουρός επιστρέφει στη φυλακή.