Ελλάδα

Επτά φωτιές σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα – Μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα

Επτά φωτιές σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα – Μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα Φωτογραφία: EUROKINISSI
Η τελευταία ενημέρωση από τις φωτιές σε όλη τη χώρα.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε όλη τη χώρα καθώς σε εξέλιξη βρίσκονται φωτιές που έχουν ξέσπασε σήμερα.Σύμφωνα με την πυροσβεστική, τα τελευταία πύρινα μέτωπα είναι στη Θεσσαλονίκη, ένα στον Λαγκαδά και ένα στην περιοχή Μελισσουργός στη Βόλβη.

Στην περιοχή του Λαγκαδά, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση ενώ για την κατάσβεση επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα. Στο σημείο επιχειρούν επίσης πέντε αεροσκάφη, και υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1801605484421448036}

Στη φωτιά στον Μελισσουργό Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Βόλβης, επιχειρούν 37 πυροσβέστες, με 15 οχήματα, δύο ελικόπτερα, 2 αεροπλάνα και ένα πεζοπόρο τμήμα που συνδράμει στην κατάσβεση. Η φωτιά καίει αγροδασική έκταση.

{https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1801607258117120058}

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι τη Παρασκευής και στο Ακόντιο Λιβαδειάς όπου ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Πυροσβεστική για την κατάσβεση επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 2 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα, 2 πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές και υδροφόρες του δήμου. Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ακόντιο, όπου υπάρχουν χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα μέτωπα, δύο ακόμα φωτιές είναι σε εξέλιξη στη Λάρισα και την Πέλλα, αντίστοιχα. Η φωτιά καίει στην περιοχή Άγιος Θωμάς, χαμηλή βλάστηση ενώ για ητν κατάσβεση επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στο Αγρίνιο σύμφωνα με την πυροσβεστική είναι οριοθετημένη ενώ βελτιωμένη είναι και η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε στο Κιλκίς.