Ελλάδα

Φωτιά Βάρης - Κορωπίου: Καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις - Στο μικροσκόπιο βίντεο με εμπρηστή

Φωτιά Βάρης - Κορωπίου: Καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις - Στο μικροσκόπιο βίντεο με εμπρηστή Φωτογραφία: Eurokinissi
Οπτικό υλικό που δείχνει εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης -Κορωπίου, φέρεται να έχουν στη διάθεσή τους οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας

Μεγάλες ζημιές σε επιχειρήσεις και σπίτια προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη στην περιοχή Βάρης - Κορωπίου και η επόμενη μέρα βρίσκει τους πληγέντες ιδιοκτήτες σε απόγνωση και τις Αρχές να μελετούν οπτικό υλικό στο οποίο, σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, φαίνεται ο εμπρηστής που προκάλεσε την πυρκαγιά.

6255388 1426f

Σήμερα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στην περιοχή, ωστόσο δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο για να ελέγξουν τυχόν αναζωπυρώσεις και μικροεστίες.

6255485 58ddd

Η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε οικίες, τόσο μόνιμες όσο και παραθεριστικές, όπως και σε επιχειρήσεις (κάηκαν ένα πάρκινγκ σκαφών, κτήματα που διοργανώνουν δεξιώσεις). Επίσης, υπάρχουν αναφορές για καταστροφές σε αυτοκίνητα και δίκυκλα.

6255443 819e4

Βίντεο με εμπρηστή

Οπτικό υλικό που δείχνει εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης -Κορωπίου, έχουν στη διάθεσή τους οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ προσέθεσε ότι «η φωτιά επεκτάθηκε με αστραπιαία ταχύτητα αλλά υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις ότι η αιτία δεν ήταν μόνο οι καιρικές συνθήκες».

«Οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έχουν στη διάθεσή τους οπτικό υλικό που δείχνει ξεκάθαρα εμπρηστή να βάζει φωτιά σε ξερά χόρτα στη Βάρης- Κορωπίου ενώ λίγο πιο κάτω εντοπίστηκε και μπιτόνι με πετρέλαιο και στουπί. Όταν έχουμε την άδεια από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ θα δώσουμε στη δημοσιότητα το υλικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

6255493 68271

Σε ποιες περιοχές προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Σημειώνεται ότι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα για την Περιφέρεια Αττικής και τις περιφερειακές ενότητες Ευβοίας, Βοιωτίας, Λέσβου, Χίου, Κορινθίας, Αργολίδας, Λακωνίας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Επιπλέον σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της περιφέρειας Αττικής, και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όλης της υπόλοιπης επικράτειας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών, καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).