Ελλάδα

Ακραίος κίνδυνος για φωτιά αύριο στην Αττική, κλείνουν πάρκα και άλση

Ακραίος κίνδυνος για φωτιά αύριο στην Αττική, κλείνουν πάρκα και άλση
Ακραίος κίνδυνος φωτιάς για την Αττική την Παρασκευή, φέρνει «λουκέτο» σε πάρκα και άλση.

Ακραίος κίνδυνος φωτιάς που ισοδυναμεί με κατηγορία κινδύνου 5 ήτοι κατάσταση συναγερμού προβλέπεται για αύριο Παρασκευή 21 Ιουνίου για την Αττική σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Υπό αυτές τις κρίσιμες καιρικές συνθήκες κάθε δραστηριότητα πρέπει να αντιμετωπίζεται με δέουσα προσοχή και να εμπεριέχει μηδενικό κίνδυνο πρόκλησης φωτιάς καθώς οι αυξημένοι άνεμοι που θα επικρατούν συνδυαστικά με τις υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν την ιδανική συνθήκη για να εξαπλωθεί σε δευτερόλεπτα σε φωτιά η παραμικρή σπίθα.

Λουκέτο στα Πάρκα και τα Άλση της Αττικής για το φόβο φωτιάς

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Παρασκευή (21/6) τα πάρκα και τα Άλση που βρίσκονται στην ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής, εξαιτίας του ακραίου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς. Όπως ανακοινώθηκε από την Πολιτική Προστασία, η κατηγορία κινδύνου για την αυριανή ημέρα ανήλθε στο “5(Κατάσταση Συναγερμού) Ο κίνδυνος είναι ακραίος. Ο αριθμός των πυρκαγιών που αναμένεται να εκδηλωθούν, πιθανόν να είναι πολύ μεγάλος“. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Περιφέρειας εφαρμόζεται το μέτρο “Απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση”. Έτσι στο κέντρο της Αθήνας ο λόφος Φινοπούλου και το Πεδίο του Άρεως θα παραμείνουν κλειστά.

Ακραίος κίνδυνος φωτιάς για την Αττική, συστάσεις από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.