Ελλάδα

Όργιο άναρχης δόμησης μέσα στα καμένα: Βίλες ξεπηδούν ανάμεσα στις στάχτες

Όργιο άναρχης δόμησης μέσα στα καμένα: Βίλες ξεπηδούν ανάμεσα στις στάχτες
Βίλες και μάντρες ξεφυτρώνουν από το πουθενά στην Πάρνηθα.

Όργιο άναρχης δόμησης λαμβάνει χώρα στην Πάρνηθα την τελευταία τριετία όπου οι βίλες, οι μάντρες, οι περιφράξεις ξεφυτρώνουν εν ριπή οφθαλμού και κανείς αρμόδιος δεν ενεργεί ώστε να περιορίσει τουλάχιστον τη δόμηση μέσα στο εναπομείναν δάσος αφού έτσι όπως  κατασκευάζονται είναι βέβαιο ότι θα γίνουν παρανάλωμα του πυρός στην επόμενη πυρκαγιά. 

Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κανείς πως και αν δόθηκαν άδειες δόμησης στα περισσότερα κτίρια που φτιάχτηκαν πρόσφατα και βρίσκονται κατά μήκος του Αγ. Μερκουρίου προς την Ιπποκράτειο πολιτεία και στις Αφίδνες. 

Μάντρες ύψους δύο και τριών μέτρων χτίστηκαν σε μεγάλη απόσταση περιμετρικά των επαύλεων.

IKONA_1_144c8.jpeg

Τσιμεντένια φράγματα έχουν κατασκευαστεί σε ρέματα. Μπουλντόζες σκάβουν θεμέλια στις πλαγιές ενώ οι επιτήδειοι περιφράσσουν με συρματοπλέγματα τα καταπατημένα.  

Το ρεύμα, όπως και το νερό τοποθετούνται εν ριπή οφθαλμού, η διασύνδεση με το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο όμως είναι κάπως χρονοβόρα γι΄ αυτό επιλέγεται η κατασκευή βόθρων όπως και μικρών καναλιών (ρυάκια) διοχέτευσης υδάτων σε περίπτωση που το κτίσμα βρίσκεται σε επίπεδη επιφάνεια. 

ikona_6_c4a56.jpg

Το οδικό δίκτυο επεκτείνεται με άσφαλτο κι όταν το σημείο έχει υψηλή κλίση τότε φτιάχνονται αυλακωτοί τσιμεντόδρομοι. Βεβαίως όλα νομιμοποιούνται αφού παράλληλα με τα αυθαίρετα δημιουργούνται σχέδια επέκτασης,ανάπλασης και οδοσήμανσης ακόμη και στα κατσάβραχα.     

IKONA_2_ea047.jpg

Θρακομακεδόνες 

Στους Θρακομακεδόνες 300 μέτρα πάνω από τον κεντρικό δρόμο οικοδομούνται νέες μεζονέτες σε σημεία δυσπρόσιτα για μπουλντόζες, φορτηγά και μπετονιέρες.

Πριν τον σεισμό του 1999 ελάχιστα χωριατόσπιτα ήταν χτισμένα στην τότε μικρή κοινότητα. 

Το 2021 λίγοι επίσης είχαν φτάσει τόσο ψηλά και σήμερα λειτουργεί λεωφορειακή γραμμή με την ένδειξη «Βουνό»!