Ελλάδα

Επτά συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για εμπρησμούς - Έπαιρναν εντολές από κρατούμενο του Κορυδαλλού

Επτά συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για εμπρησμούς - Έπαιρναν εντολές από κρατούμενο του Κορυδαλλού Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC
Επτά άτομα συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική στο πλαίσιο εκτέλεσης σχετικών ενταλμάτων από την 31η - 32η τακτική ανακρίτρια Αθηνών: Πρόκειται για δύο ημεδαπούς (μία 25χρονη και ένας 44χρονος), τρεις υπηκόους Ιράν (36χρονος, 44χρονος, 30χρονος) και δύο υπήκοους Αφγανιστάν 26 και 46 ετών.

Οι 44χρονος και 36χρονος υπήκοοι Ιράν, ο 46χρονος Αφγανός καθώς και η 25χρονη Ελληνίδα κατηγορούνται για εμπρησμό με πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά συναυτουργία, κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών από τους οποίους μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο κατά συναυτουργία, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς τελεσθείσας με φωτιά και ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά συναυτουργία.

Πρώτες πρωινές ώρες 15 Μαΐου 2024 οι δράστες προκάλεσαν με τη χρήση αυτοσχέδιου εμπρηστικού μηχανισμού, εμπρησμό στην είσοδο κτιρίου στη συμβολή των οδών Μύκονος 15 και Αισώπου 12 στην Αθήνα Ψυρρή, όπου συστεγάζονται κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ισραηλινών συμφερόντων τουριστικό κατάλυμα ξενοδοχείο.

Ο 30 χρόνος Ιρανός, ο 26χρονος Αφγανός και ο 44χρονος Έλληνας, κατηγορούνται για εμπρησμό με πρόθεση από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο με ρατσιστικά χαρακτηριστικά κατά συναυτουργία, κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών μηχανισμών από τους οποίους μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπο κατά συναυτουργία, κλοπή κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοφορία αεροβόλου όπλου.

Πρώτες πρωινές ώρες 18 Ιουνίου 2024 οι δράστες προσέγγισαν με κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα κεντρική είσοδο κτιρίου που στεγάζεται η ορθόδοξη εβραϊκή συναγωγή στην οδό Αισώπου 10 στην Αθήνα Ψυρρή και προκάλεσαν πυρκαγιά ρίπτοντας εύφλεκτο υλικό σε αυτή.

Έπαιρναν εντολή για τα χτυπήματα από Αφγανό κρατούμενο, έγκλειστο στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία