Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά τώρα στο Ηράκλειο Κρήτης - Μήνυμα εκκένωσης από το 112

Μεγάλη φωτιά τώρα στο Ηράκλειο Κρήτης - Μήνυμα εκκένωσης από το 112
Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά τώρα στον Προφήτη Ηλία, στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του ekriti.gr, σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά τώρα που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας για την οποία ήχησε και το 112 στους κατοίκους της περιοχής, «να απομακρυνθούν προς την πόλη του Ηρακλείου».

Στο σημείο έχουν σπεύσει πεζοπόρα τμήματα και οχήματα της Πυροσβεστικής ενώ σηκώθηκαν και εναέρια μέσα.

Στο σημείο έσπευσε μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα κι ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή από αέρος.

Στην περιοχή βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός και οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Καραντινός και Ιωάννα Καλονάκη και είναι σε πλήρη εξέλιξη η κινητοποίηση από την πλευρά του Δήμου Ηρακλείου, για συνδρομή με τεχνικά μέσα και ό,τι άλλο χρειαστεί.

Φλόγες και στο Θραψανό

Εν τω μεταξύ και δεύτερη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στο Θραψανό. Επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 3ης ΕΜΟΔΕ και 10 οχήματα, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή από αέρος πυροσβεστικού ελικοπτέρου.

Η λίμνη του Θραψανού έδωσε τη λύση στη φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή. Η λίμνη του Θραψανού που βρίσκεται ακριβώς δίπλα έδωσε τη δυνατότητα του άμεσου ανεφοδιασμού με νερό κι έτσι δε χάθηκε χρόνος, δίνοντας στα εναέρια μέσα την ευκαιρία να εφοδιαστούν άμεσα.

Οι φλόγες καίνε ελιές, αμπέλια κι άλλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

irakleio-112_6de54.jpg

fotia383_903c7.jpg

credits: cretalive

fotia381_0b14b.jpg

credits: cretalive