Ελλάδα

Κινητοποίηση έξω από το Μαξίμου ενάντια στο νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της ψυχικής υγείας και απεξάρτησης

Κινητοποίηση έξω από το Μαξίμου ενάντια στο νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της ψυχικής υγείας και απεξάρτησης Φωτογραφία: 902.gr
«Καταγγέλλουμε την προσπάθεια του υπουργείου υγείας να φέρει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο που διαλύει τη δημόσια ψυχική υγεία και απεξάρτηση»

Συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησε ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων ΨΝΑ Δαφνί, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου που παραδίδει σε ιδιώτες τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.

«Πρόληψη απεξάρτηση προγράμματα στεγνά όχι στις ουσίες και στα ναρκωτικά». «Η ψυχική υγεία να ενισχυθεί αυτό το νομοσχέδιο να μην κατατεθεί». «Δώστε λεφτά για την υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία». «Η ψυχική υγεία ανήκει στο λαό και όχι στο κεφάλαιο το ιδιωτικό». «Τα νοσοκομεία τα πλήρωσε ο λαός δεν τα παζαρεύουμε για χάρη κανενός», ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

«Είμαστε εργαζόμενοι στο χώρο της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης, καταγγέλλουμε την προσπάθεια του υπουργείου υγείας να φέρει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο που διαλύει τη δημόσια ψυχική υγεία και απεξάρτηση, είπε μεταξύ άλλων, ο Θωμάς Δημουλάς, πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου ΨΝΑ Δαφνί, καλώντας στη σημερινή απεργία.

{https://www.youtube.com/watch?v=ztq5JAax1Fk}