Ελλάδα

Μεγάλη φωτιά τώρα στο Σοφικό Κορινθίας, ήχησε 112

Μεγάλη φωτιά τώρα στο Σοφικό Κορινθίας, ήχησε 112
Στο μέτωπο έχουν ήδη φτάσει επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Φωτιά τώρα στο Σοφικό στην Κόρινθο, δίπλα στην εθνική οδό Επιδαύρου - Κορίνθου.

Στο σημείο επιχειρούν 64 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν επτά εναέρια μέσα, συγκεκριμένα τρία αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

{https://x.com/pyrosvestiki/status/1813501499135115487}

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε δασική έκταση στον Άγιο Βλάση Κορινθίας. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Αυτή την ώρα πνέουν και μελτέμια αυξημένης έντασης γεγονός που δυσχεραίνει την επίχειρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

726027a0 74b9 467c bd4f b297c625893d defc0

Στάλθηκε 112 στους κατοίκους

Λόγω της εκδήλωσης της φωτιάς που πήρε γρήγορα διαστάσεις στάλθηκε μήνυμα 112 στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής να είναι σε ετοιμότητα λόγω δασικής πυρκαγιάς για τυχόν εντολή εκκένωσης.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Σοφικού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα! Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα του 112.

sofiko 112 2f067

Το μήνυμα της κατασκήνωσης Τhe Ranch

Με το ξέσπασμα της φωτιάς, έντονη ανησυχία προκλήθηκε στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών που φιλοξενούνται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην κατασκήνωση The Ranch. Προς αποφυγή αναστάτωσης η κατασκήνωση με μήνυμα που ανήρτησε στο Facebook αναφέρει ότι δεν εμπνέει ανησυχία η φωτιά για τις εγκαταστάσεις ούτε τίθεται ζήτημα εκκένωσης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «Αγαπητοί γονείς. Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Η φωτιά που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή του Σοφικού βρίσκεται μακριά από τις δικές μας εγκαταστάσεις, δεν κινδυνεύουμε δεν υπάρχει καπνός και έχουν μεταβεί εναέριες και επίγειες δυνάμεις. Θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις»

{https://www.facebook.com/theRanchSA/posts/880923367406128?ref=embed_post}

Διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της λεωφόρου Επιδαύρου

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της λεωφόρου Επιδαύρου, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται σε δασική περιοχή του Σοφικού Κορινθίας. Σύμφωνα με την αστυνομία, η διακοπή της κυκλοφορίας έχει τεθεί σε ισχύ από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης έως τη διασταύρωση της Δήμαινας. Η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών.