Ελλάδα

ΥΠΑ: 47 νέες μόνιμες προσλήψεις – Αναλυτικά οι θέσεις

ΥΠΑ: 47 νέες μόνιμες προσλήψεις – Αναλυτικά οι θέσεις Φωτογραφία: INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Νέοι διορισμοί Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης σε θέσεις μόνιμου προσωπικού στην ΥΠΑ.

Με 47 νέες προσλήψεις ενισχύεται το έμψυχο δυναμικό της ΥΠΑ. Σήμερα υπογράφηκε από τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα η απόφαση διορισμού 47 επιτυχόντων της Προκήρυξης του ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2023 διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων.

Η απόφαση αφορά στον διορισμό:

-29 ΠΕ Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας,

-7 ΤΕ Ηλεκτρονικών (ATSEP),

-7 ΤΕ Πληροφοριών Πτήσεων (AFISO),

-3 ΠΕ Μηχανικών (ένας Πολιτικός Μηχανικός, ένας Αγρονόμος/Τοπογράφος και ένας Ηλεκτρολόγος)

-1 ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού.

Η διαδικασία επισπεύσθηκε στο συντομότερο δυνατό βαθμό καθώς η ΥΠΑ, σε συνεργασία με τα Κέντρα Αεροπορικής Ιατρικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, είχε προβεί σε έγκαιρες ενέργειες για την εξασφάλιση διαθέσιμων ραντεβού, προκειμένου να εξεταστούν οι υποψήφιοι των κλάδων που απαιτούν Πιστοποιητικά Υγείας.
Ταυτόχρονα, οι διοριστέοι είχαν ενημερωθεί γραπτώς και προφορικώς για την προσκόμιση δικαιολογητικών διορισμού, ενώ παράλληλα η ΥΠΑ είχε αποστείλει και αιτήματα σε λοιπούς φορείς (Πρωτοδικεία, Εισαγγελίες, Στρατολογικές Υπηρεσίες) για τη συλλογή των αυτεπαγγέλτως αναζητούμενων δικαιολογητικών.

Μετά τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, θα αναρτηθεί η περίληψη στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και θα κοινοποιηθεί στους νέους, πλέον, υπαλλήλους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας η Απόφαση και το ΦΕΚ διορισμού τους, καλώντας τους να προσέλθουν στην ΥΠΑ προκειμένου να ορκιστούν και να αναλάβουν υπηρεσία σύμφωνα με το αρ. 19 του ν. 3528/2007 (Υ.Κ).