Ελλάδα

Πυροσβεστική: 48 φωτιές από το πρωί, η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

Πυροσβεστική: 48 φωτιές από το πρωί, η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα Φωτογραφία: MOTIONTEAM/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Ζημιές σε σπίτια από τη φωτιά στη Θεσσαλονίκη, καλύτερη η εικόνα.

Η φωτιά στη Θέρμη πήρε γρήγορα διαστάσεις και προκάλεσε ζημιές σε σπίτια, καθώς εκδηλώθηκε σε μεικτή ζώνη με υψηλή επικινδυνότητα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Συνολικά 48 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες. Από αυτές, οι 44 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν σε τέσσερα πύρινα μέτωπα.

«Η πυρκαγιά στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, η τρίτη κατά σειρά τις τελευταίες ημέρες στην ίδια περιοχή, εκδηλώθηκε σε μεικτή ζώνη με υψηλή επικινδυνότητα, ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και κατοικίες και έλαβε γρήγορα διαστάσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

ΦΩΤΙΑ ΘΕΡΜΗ

ΦΩΤΙΑ ΘΕΡΜΗ

Η φωτιά έφτασε κοντά σε σπίτια και σε ορισμένες περιπτώσεις προκάλεσε ζημιές, επεσήμανε. «Αυτή τη στιγμή η εικόνα είναι καλύτερη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν μόνο διάσπαρτες εστίες», συμπλήρωσε.

Στην περιοχή επιχειρούν 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες δασοκομάντος και 19 οχήματα. Ρίψεις νερού κάνουν πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

ΦΩΤΙΑ ΘΕΡΜΗ

ΦΩΤΙΑ ΘΕΡΜΗ

ΦΩΤΙΑ ΘΕΡΜΗ

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Τζιά

Σε ό,τι αφορά στη φωτιά στην Τζιά, που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ποίσσες, αυτή τη στιγμή είναι χωρίς ενεργό μέτωπο, δήλωσε ο Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Για τη συγκεκριμένη πυρκαγιά εστάλησαν δύο μηνύματα από το 112, το πρώτο για την ενημέρωση των πολιτών και το δεύτερο για εκκένωση των περιοχών Καστελάκια και Κούνδουρο προς Ποίσσες.

Στο πύρινο μέτωπο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με δασοκομάντος που μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο της Πυροσβεστικής από την Αθήνα. Επίσης, έχουν διατεθεί δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Επιπλέον, από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε πλωτό του Λιμενικού, επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

»Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι, οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, αυξάνουν επικίνδυνα την έναρξη των πυρκαγιών. Η προσοχή όλων μας είναι απαραίτητη», υπογράμμισε ο Βασίλης Βαθρακογιάννης.

{https://x.com/CivPro_GR/status/1813935146246267183}

Πυρκαγιά στη Νεμέα 

Φωτιά εκδηλώθηκε και στην περιοχή Δάφνη, στη Νεμέα. 

Η συγκεκριμένη πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Εκεί επιχειρούν δέκα πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

Φωτογραφίες: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

NETWORK