Ελλάδα

Φωτιά τώρα στη Λακωνία - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Φωτιά τώρα στη Λακωνία - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ/ EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στον Αρχάγγελο.

Φωτιά εκδηλώθηκε στον Αρχάγγελο Λακωνίας το απόγευμα της Πέμπτης, η οποία προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η πυρκαγιά δεν απειλεί άμεσα κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καθώς αυτή τη στιγμή δεν είναι κοντά στον οικισμό Αρχάγγελος.

Στο σημείο έσπευσαν 47 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα. Επίσης, «σηκώθηκαν» έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, τα οποία πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

{https://x.com/pyrosvestiki/status/1813980670399783358}

52 φωτιές σε 24 ώρες - Σύλληψη για την πυρκαγιά στην Κορινθία

Συνολικά 52 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες. Από αυτές, οι 46 αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης σε έξι πύρινα μέτωπα.

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική συνέλαβε ένα άτομο για τις πυρκαγιές στην περιοχή Στιμάγκα της Κορινθίας. Εκεί εκδηλώθηκε σήμερα νέα φωτιά, που δεν προκλήθηκε από αναζωπύρωση, η οποία ελέγχθηκε σε 15 λεπτά σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας.

Ένας Έλληνας συνελήφθη ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιών από πρόθεση και κατ' εξακολούθηση στη συγκεκριμένη περιοχή, στις 11 Ιουλίου και σήμερα. Το πρωί της Παρασκευής θα οδηγηθεί ενώπιον εισαγγελέα.

Οι πιο δύσκολες πυρκαγιές που αντιμετώπισαν νωρίτερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις ήταν εκείνες που ξέσπασαν στη Θέρμη και στην Τζιά.

Η φωτιά στη Θέρμη ήταν η τρίτη στην ίδια περιοχή τις τελευταίες ημέρες. Εκδηλώθηκε σε χαράδρα, όπου δεξιά και αριστερά υπάρχουν διάσπαρτες οικίες, ενώ ενεργοποιήθηκε και το 112. Δύο σπίτια και μία αποθήκη υπέστησαν ζημιές, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί και εκεί επιχειρούν 60 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 19 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησαν πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Ένας πυροσβέστης που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης αισθάνθηκε αδιαθεσία, λόγω αναπνευστικών προβλημάτων και διακομίστηκε με περιπολικό στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο 424.

Σε ό,τι αφορά στην πυρκαγιά στην Τζιά, που πήρε γρήγορα διαστάσεις, πλέον δεν έχει ενεργό μέτωπο. Και για αυτή τη φωτιά ενεργοποιήθηκε το 112, για την εκκένωση των περιοχών Καστελάκια και Κούνδουρος.