Ελλάδα

Μαύρο νερό τρέχει εδώ και 15 ημέρες από τις βρύσες της Ελασσόνας

Μαύρο νερό τρέχει εδώ και 15 ημέρες από τις βρύσες της Ελασσόνας
Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι σε χωριό της ΠΕ Λάρισας και ειδικότερα στο Δομένικο Ελασσόνας, καθώς το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το νερό.

Σύμφωνα με το onlarissa, εδώ και δύο εβδομάδες από τις βρύσες του χωριού αναβλύζει κατάμαυρο νερό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν χρήση του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όχι μόνο δεν είναι πόσιμο, αλλά είναι αδύνατον να το χρησιμοποιήσουν και για την υγιεινή τους.

Βίντεο: Μαύρο νερό τρέχει από βρύση σε χωριό της Λάρισας

Ενδεικτικό του προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικο στο Δομένικο είναι το παρακάτω βίντεο όπου φαίνεται να τρέχει νερό που αφήνει μαύρα υπολείμματα στον νεροχύτη:

{https://www.youtube.com/watch?v=OJUcLVVvxbo}

Μιλώντας στο Action24 ο δήμαρχος τόνισε ότι γνωρίζουν το πρόβλημα αλλά και τη λύση του.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι γνωστό στους κατοίκους και παρατηρείται εδώ και 15 χρόνια.

«Η εικόνα προέρχεται από υπεράντληση δεξαμενών και γεωτρήσεων, καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση για νερό επειδή πολλοί χρησιμοποιούν το νερό για τους κήπους τους και υπάρχει μεγάλη κατανάλωση. Έτσι αδειάζει πολύ γρήγορα η δεξαμενή του νερού και είναι πολύ εύκολο να μπουν στο νερό κάποια ιζήματα, τα οποία δεν θέλουμε. Σαν λύση ζητάμε από τους δημότες να μην κάνουν αλόγιστη χρήση του δικτύου. Έχουμε ήδη εμπλουτίσει τη δεξαμενή με νέα γεώτρηση για να υπάρχει μεγαλύτερη επάρκεια», τόνισε.