Ελλάδα

Πολύνεκρο τροχαίο στην Κυπαρισσία: Χαροπαλεύει 19χρονος - Τα 3 σενάρια του μοιραίου ελιγμού

Πολύνεκρο τροχαίο στην Κυπαρισσία: Χαροπαλεύει 19χρονος - Τα 3 σενάρια του μοιραίου ελιγμού
Το σημείο θεωρείται καρμανιόλα, ενώ σοκάρουν οι λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα με τους τέσσερις νεκρούς.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 19χρονος ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο πολύνεκρο τροχαίο στην Κυπαρισσία, όταν νταλίκα δίπλωσε και καταπλάκωσε τρία αυτοκίνητα με τραγικό απολογισμό τέσσερα θύματα.

Από τα σπαραλιασμένα συντρίμμια ανασύρθηκαν τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους ένα 12χρονο κορίτσι και ένα 12 μηνών μωρό και οι μπαμπάδες τους ηλικίας 44 και 36 ετών αντίστοιχα. Από το όχημα με τον 36χρονο μπαμπά και το 12 μηνών μωρό, σοβαρά τραυματίας μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο ένα αγόρι 6 ετών και ελαφρά τραυματισμένη είναι η συνοδηγός του οχήματος, 38 ετών.

kiparissia troxaio ekros pateras kori fantaros gios 1587b

Στο τροχαίο ενεπλάκη και ένα ακόμα αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου κατάφερε να σωθεί σαν από θαύμα. Κατάφερε να βγάλει το όχημα του εκτός δρόμου, εξετράπη της πορείας του, όμως, αυτός και οι συνεπιβάτες του, είναι ζωντανοί. Η περιγραφή του, σοκάρει. «Κοιτούσαμε να δούμε αν είμαστε εντάξει, αν είμαστε ζωντανοί. Είδαμε το πρώτο αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου που ήταν καρφωμένο, το δεύτερο αυτοκίνητο ήταν κάτω από την νταλίκα, πέρασε μια ώρα να καταλάβουμε ότι υπήρχε και δεύτερο αυτοκίνητο εκεί. Ήταν καλυμμένο με την νταλίκα».

Ο οδηγός της νταλίκας τραυματίστηκε ελαφρά και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του patrisnews o οδηγός της μοιραίας νταλίκας, πριν από περίπου δύο χρόνια, είχε εμπλακεί και σε άλλο θανατηφόρο τροχαίο στον ίδιο δρόμο, ακριβώς έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Ζαχάρως, στο οποίο είχε χάσει τη ζωή του ένας ηλικιωμένος.

Πένθος και θρήνος στα συντρίμμια - Τα τραγικά παιχνίδια της μοίρας

Οι νεκροί που ανασύρθηκαν από το δεύτερο όχημα το οποίο παρέσυρε η νταλίκα είναι ένας 44χρονος μπαμπάς και η 12χρονη κόρη. Ο 44χρονος μαζί με την 12χρονη κόρη του, τον 19χρονο γιο του και την 66χρονη γιαγιά τους επέστρεφαν στην Αμαλιάδα από την Καλαμάτα, όπου και είχαν μεταβεί στο στρατόπεδο της πόλης για την ορκωμοσία του 19χρονου. Ο νεαρός διακομίσθηκε διασωληνωμένος το Σάββατο από το Παναρκαδικό στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ την ίδια ώρα τραυματισμένη νοσηλεύεται και η 66χρονη γιαγιά.

«Οι άνθρωποι από χαρά έφευγαν, ορκίστηκε ο γιος του στην Καλαμάτα χθες, φύγανε από την ορκωμοσία και γυρνούσαν στο χωριό τους. Όλοι τους οι συγγενείς στα Καλύβια Ηλείας είναι σε άθλια κατάσταση. Η γιαγιά του (19χρονου) έχει σπάσει τα χέρια της, δεν της έχουν πει τι έγινε. Είναι πάρα πολύ χάλια και το παιδί, δεν αφήνουν κανέναν να τον δει», είπαν συγγενείς του 19χρονου.

Ο μοιραίος ελιγμός

Σύμφωνα με όσα έχουν έρθει στη δημοσιότητα, ο οδηγός της νταλίκας έχασε τον έλεγχό της, με αποτέλεσμα οι δεξιοί τροχοί να βγουν εκτός δρόμου. Ο οδηγός της νταλίκας προσπάθησε στη συνέχεια να το επαναφέρει, έστριψε αριστερά το τιμόνι, με τον τράκτορα να περνά στο αντίθετο ρεύμα, να παρασύρει το πρώτο όχημα, να «διπλώνει» στη μέση και να «εγκλωβίζει» ακόμη ένα όχημα.

Την ίδια στιγμή, οι αστυνομικές Αρχές ερευνούν:

  • Για ποιο λόγο εξετράπη της πορείας της η νταλίκα
  • Με τι ταχύτητα έτρεχε ο οδηγός της νταλίκας
  • Σε τι κατάσταση ήταν τα λάστιχα

Ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας νοσηλεύεται φρουρούμενος στην Καλαμάτα. Υπεβλήθη σε τοξικολογικές εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε καταναλώσει αλκοόλ ενώ αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επαγγελματίας οδηγός είχε εμπλακεί και στο παρελθόν σε θανατηφόρο τροχαίο με μοτοσικλέτα κοντά στην Ζαχάρω, άνευ υπαιτιότητας.