Ελλάδα

Σύγκρουση τρένου με νταλίκα στην Αυλίδα

Σύγκρουση τρένου με νταλίκα στην Αυλίδα
Στο σημείο έχουν σπεύσει οι αρχές και προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες.

Σφοδρή σύγκρουση τρένου του προαστιακού με νταλίκα, πριν από λίγη ώρα, στο ύψος της Αυλίδας. Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο από Χαλκίδα προς Αθήνα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, η σύγκρουση προέκυψε όταν το λάστιχο νταλίκας -που κινείτο στον δρόμο κοντά στις ράγες- έσκασε, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο του οχήματος, να πέσει πάνω στις γραμμές του τρένου και να ακινητοποιηθεί. Ακολούθως, το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο συγκρούστηκε με το ακινητοποιημένο όχημα.

Οι 130 επιβάτες του τρένου είναι καλά στην υγεία τους και απομανκρύνθηκαν με ασφάλεια από τα βαγόνια. Στο σημείο σύμφωνα με το evima.gr έχουν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων στον κεντρικό δρόμο με τα αυτοκίνητα να πηγαίνουν με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Η κυκλοφορία μεταξύ Οινόης-Χαλκίδας έχει διακοπεί

Στο σημείο μετέβησαν και 6 πυροσβέστες με 3 οχήματα που συνδράμουν στην απομάκρυνση των 130 επιβατών από την αμαξοστοιχία, ενώ σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική δεν έχει χρειαστεί να γίνει κάποιος απεγκλωβισμός επιβάτη. Για τη μεταφορά των επιβατών δρομολογούνται λεωφορεία.

img 7140 c0537

img 7133 3a32f

img 7124 3069a

{https://www.youtube.com/watch?v=JUR0MLRCtXo}

{https://www.youtube.com/watch?v=1ZgU_nfUPAg}

Ανακοίνωση Hellenic Train

«Φορτηγό όχημα εξετράπη της πορείας του, στον περιφερειακό δρόμο, πλησίον της Αυλίδας, και έπεσε στις γραμμές του τραίνου, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με την διερχόμενη αμαξοστοιχία 1551 (Χαλκίδα-Αθήνα). Κανένας τραυματισμός. Η πυροσβεστική συνδράμει τον απεγκλωβισμό των 130 επιβατών, και δρομολογούνται λεωφορεία για την απομάκρυνσή τους. Θα επανέλθουμε με νεότερη ενημέρωση»