Ελλάδα

Η διοίκηση του «Έλενα» διαψεύδει τις καταγγελίες: «Όλα έγιναν γιατί τους αρνηθήκαμε να παρκάρουν στο προαύλιο»

Η διοίκηση του «Έλενα» διαψεύδει τις καταγγελίες: «Όλα έγιναν γιατί τους αρνηθήκαμε να παρκάρουν στο προαύλιο»
Χωρίς πόσιμο νερό και σωστό κλιματισμό κατήγγειλε πως είναι εδώ μήνες το μαιευτήριο «Ελενα» η πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων Μαρία Ζησιμάτου: Τι απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου

Με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του «Έλενα» διαψεύδει τις καταγγελίες που ακούστηκαν στο πλαίσιο ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού για την κατάσταση που επικρατεί στο μαιευτήριο.

«Ο κλιματισμός στους χώρους λειτουργεί κανονικά», ενώ «δεν έχει καταγραφεί κανένα λιποθυμικό επεισόδιο από τη νοσηλευτική υπηρεσία πλην ενός, το οποίο αφορούσε περιστατικό εγκυμονούσας με ιστορικό ορθοστατικής υπότασης».

Το μόνο που αποδέχεται η διοίκηση είναι πως «όντως οι παλαιοί ψύκτες του νοσοκομείου έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας μετά από καθιερωμένο τακτικό έλεγχο, καθώς κρίθηκαν ακατάλληλοι προς χρήση λόγω μικροβίου».

«Η διαδικασία αντικατάστασής τους απαιτεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, το οποίο και προσπαθούμε να είναι το συντομότερο δυνατό».

Ίσως το πιο ενδιαφέρον όμως είναι πως η διοίκηση ισχυρίζεται πως η «εν λόγω αναστάτωση προκλήθηκε όταν αρνήθηκε να εφαρμόσει προσωρινό αίτημα μελών του σωματείου για ελεύθερη είσοδο και στάθμευση οχημάτων νοσηλευτών εντός του προαύλιου χώρου του νοσοκομείου προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή διέλευση ασθενοφόρων και άλλων βαρέων οχημάτων, π.χ. πυροσβεστικών, προς όφελος όλων των εργαζομένων και των συμπολιτών μας».

«Στο Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν χωράνε παιχνίδια εντυπώσεων για μικροκομματικά οφέλη», καταλήγει η ανακοίνωση. «Πάνω από όλα είναι η υγεία και η ασφάλεια των ασθενών μας και για αυτό πρέπει να εργαζόμαστε όλοι με συνέπεια και αφοσίωση».

Οι καταγγελίες των εργαζομένων

«Εδώ και δύο μήνες από τους 29 ψύκτες για κάποιον λόγο που δεν ξέρουμε, οι 3-4 κρίθηκαν ακατάλληλοι. Αποσύρθηκαν σχεδόν όλοι, χωρίς να αντικατασταθούν άμεσα εν μέσω καύσωνα», κατήγγειλε νωρίτεα στο Mega η Μαρία Ζησιμάτου.

Οπως είπε, σε συνδυασμό με την έλλειψη σωστού κλιματισμού η κατάσταση στο μαιευτήριο είναι αφόρητη.

«Λιποθυμούν έγκυες, προσωπικό... Δεν έχουμε νερό να τους δώσουμε. Αγοράζουμε από το κυλικείο. Το κυλικείο κοστίζει στο προσωπικό 30 ευρώ τον μήνα. Τόσα δίνουμε για πόσιμο νερό, εμφιαλωμένο. (...) Τα κλιματιστικά βγάζουν υποτυπώδη ψύξη», πρόσθεσε.

«Εχουμε ενημερώσει επανειλημμένως, και εγγράφως και δια ζώσης στη διοικήτρια. Ολο θα το διευθετήσω, το έχω δρομολογήσει όμως ούτε υπογραφές δεν έχει βάλει», επισήμανε.

«Χωρίς ψύκτες, δεν έχουμε πόσιμο νερό», υπογράμμισε.

NETWORK