Ελλάδα

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινα» και προσωρινά ακατάλληλα 146 σπίτια μέχρι τώρα

Φωτιά στην Αττική: «Κόκκινα» και προσωρινά ακατάλληλα 146 σπίτια μέχρι τώρα Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 277 αυτοψίες σε κτίρια που επλήγησαν από τη φωτιά στην Αττική.

Ολοκληρώθηκε σήμερα 19 Αυγούστου το έργο της πρώτης βασικής φάσης των αυτοψιών της υπηρεσίας της Πολιτικής Προστασίας στα καμένα σπίτια και επιχειρήσεις από τη φωτιά στην Αττική.

Συνολικά, μέχρι τώρα, σε περισσότερους από εννέα δήμους της Αττικής, διενεργήθηκαν 277 αυτοψίες σε κτίρια, εκ των οποίων 242 σε σπίτια, 28 σε αποθήκες, 3 σε δημόσια κτίρια και 4 σε επαγγελματικούς χώρους.

Από αυτές τις αυτοψίες έχει προκύψει πως 146 σπίτια χαρακτηρίζονται ως ακατάλληλες προς χρήση και κατεδαφιστέα («κόκκινες») και προσωρινά ακατάλληλα προς χρήση που απαιτούν επισκευαστικές εργασίες («κίτρινες»), με την κατανομή στις δύο κατηγορίες να είναι 55 και 91 αντίστοιχα. Επίσης, 96 κατοικίες χαρακτηρίζονται, μετά και τη διενέργεια των αυτοψιών, ως κατάλληλες για χρήση («πράσινες») με κάποιες ενδεχομένως ελαφριές ζημιές.

Οι αυτοψίες των κλιμακίων της ΓΔΑΕΦΚ έλαβαν χώρα σε πυρόπληκτες περιοχές των Δήμων Βριλησσίων, Διονύσου, Μαραθώνα, Μεγαρέων, Παλλήνης, Πεντέλης, Ραφήνας – Πικερμίου, Χαλανδρίου και Ωρωπού, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τους Δήμους. Κατά τη δεύτερη φάση, οι αυτοψίες θα συνεχιστούν από τα κλιμάκια της ΓΔΑΕΦΚ, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με τους Δήμους, οι οποίοι συγκεντρώνουν τα αιτήματα των πολιτών.

Τέλος, όσο αφορά το έργο των Επιτροπών Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας Αττικής που, επίσης, πραγματοποιούν αυτοψίες σε επιχειρήσεις, έχουν καταγραφεί, μέχρι τώρα, 31 περιπτώσεις επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πυρκαγιά.