Ελλάδα

Λούνα παρκ στη Χαλκιδική: Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο χειριστής του παιχνιδιού

Λούνα παρκ στη Χαλκιδική: Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο χειριστής του παιχνιδιού Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο 21χρονος χειριστής και ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατηγορείται ο 21χρονος χειριστής του λούνα παρκ στη Χαλκιδική, στο οποίο σκοτώθηκε ο 19χρονος.

Υπενθυμίζεται ότι μέρος του παιχνιδιού με περιστρεφόμενα καθίσματα έσπασε, με αποτέλεσμα ο 19χρονος να εκσφενδονιστεί. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση.

Αρχικά ο 21χρονος χειριστής του παιχνιδιού έφυγε από το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι και νωρίτερα σήμερα παρουσιάστηκα στο αστυνομικό τμήμα Κιλκίς. Από εκεί μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας, το οποίο διενεργεί την προανάκριση για το δυστύχημα.

Ο 21χρονος- σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία για αμέλεια- και ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Πώς συνέβη η τραγωδία στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής

Ο 19χρονος από τη Βέροια παραθέριζε στη Χαλκιδική με την οικογένειά του. Επισκέφθηκαν το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι και ανέβηκε μαζί με τον αδελφό του στο παιχνίδι με τα περιστρεφόμενα καθίσματα.

«Ήμασταν στο λούνα παρκ και καθίσαμε σε κάποιες θέσεις. Ο υπεύθυνος μας άλλαξε θέσεις. Προτού ξεκινήσει το παιχνίδι μας είπε ότι θα το πάει δυνατά. Στην αρχή χαλαρά και μετά γρήγορα», δήλωσε ο αδελφός του 19χρονου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

«Νιώθω το κάθισμα να ξεκολλάει, το λέω και στον αδερφό μου. Κάποια στιγμή νιώθω να ξεκολλάει όλη η πλάτη. Σε κλάσματα δευτερόλεπτου βλέπω να είμαι ανάσκελα τον αδερφό μου να μην είναι δίπλα κι εγώ να κρατιέμαι ασυναίσθητα από το σίδερο», περιέγραψε.

«Ο αδερφός μου πετάχτηκε από το κάθισμα. Δεν πετάχτηκε μακριά, αλλά με φορά και χτύπησε στο κεφάλι. Εγώ κρατήθηκα. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα μάτια και του άλλου αδερφού μου και της μητέρας μου. Με το που έσπασε το κάθισμα, ο χειριστής εξαφανίστηκε. Άλλοι σταμάτησαν το μηχάνημα. Κατέβηκα και είδα τον αδερφό μου στο έδαφος», συμπλήρωσε.