Ελλάδα

Νέα 24ωρη απεργία στην «Αυγή», στάση εργασίας «Στο Κόκκινο»

Νέα 24ωρη απεργία στην «Αυγή», στάση εργασίας «Στο Κόκκινο» Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Κυρίαρχο αίτημα των εργαζομένων σε «Αυγή» και σε «Κόκκινο» είναι η κατάθεση άμεσα συγκροτημένου βιώσιμου σχεδίου για την επόμενη ημέρα των Μέσων.

Με βασικό αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους οι εργαζόμενοι στην Αυγή και στο Κόκκινο κήρυξαν την Παρασκευή 30 Αυγούστου, 24ωρη απεργία και στάση εργασίας, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ, αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 6 π.μ. της Παρασκευής 30 Αυγούστου έως τις 6 π.μ. του Σαββάτου 31 Αυγούστου, στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» και στην ιστοσελίδα «avgi.gr», και την κήρυξη νέας 4ωρης στάσης εργασίας από τις 14.00 έως τις 18.00 την Παρασκευή 30 Αυγούστου στον Ρ/Σ «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ».

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:
• Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων του μηνός Ιουλίου 2024,όλου του ποσού του επιδόματος αδείας, την ομαλή καταβολή του μισθού Αυγούστου αύριο Παρασκευή, 30/8, καθώς και όλων των παλαιών οφειλών. ΟΙ εργαζόμενοι στο Κόκκινο ζητούν επίσης την άμεση καταβολή του επιδόματος αδείας.
• Την ανάκληση της απόφασης για αναστολή έκδοσης του ημερησίου φύλλου της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ».
• Την έναρξη διαβούλευσης του βασικού μετόχου ΣΥΡΙΖΑ με τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων των εργαζομένων στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ», στην ιστοσελίδα της, καθώς και στον Ρ/Σ «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ».
• Την κατάθεση άμεσα συγκροτημένου βιώσιμου σχεδίου για την επόμενη ημέρα από τον βασικό μέτοχο ώστε και σταματήσει η ομηρία των εργαζομένων.
• Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ», την ανάκληση της απόφασης για αναστολή έκδοσης του ημερησίου φύλλου της εφημερίδας.