Ελλάδα

Φωτιά σε εργοστάσιο αυγών στη Θεσσαλονίκη: Οι «vegan» που ήθελαν να γίνουν εμπρηστές

Φωτιά σε εργοστάσιο αυγών στη Θεσσαλονίκη: Οι «vegan» που ήθελαν να γίνουν εμπρηστές Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ/ EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη φωτιά, αλλά τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι δεν ήταν εμπρησμός.

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για τη φωτιά που προκάλεσε ζημιές σε εργοστάσιο αυγών στη Θεσσαλονίκη, πριν από λίγες ημέρες.

Η οργάνωση «Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων» ανέλαβε την ευθύνη για τον «εμπρησμό». Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρείται πιθανό ένα βραχυκύκλωμα να προκάλεσε την πυρκαγιά.

Πυροσβέστες εκτιμούν, με βάση τα πρώτα στοιχεία, ότι δεν πρόκειται για εμπρησμό, σύμφωνα με τα όσα είπε στο Live News ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο βρίσκονταν ένας φύλακας και δύο οδηγοί, οι οποίοι μετέφεραν παλέτες και δεν προκύπτει παρουσία οποιουδήποτε ατόμου που να έβαλε τη φωτιά.

Έτσι, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να πρόκειται για βραχυκύκλωμα και έχει γίνει ήδη η διαδικασία για πραγματογνωμοσύνη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Η έρευνα για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο συνεχίζεται.

Η «ανάληψη ευθύνης» για τη φωτιά

Με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου στις 25 Αυγούστου, το «Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων» ανέλαβε την ευθύνη για τον «εμπρησμό». Μάλιστα, το κείμενο προειδοποιούσε ότι «αν το ξαναχτίσετε, θα το ξανακάψουμε».

«Η λύπη σας για την κατεστραμμένη “περιουσία” σας αποτελεί πηγή διασκέδασης για μας. Δεν είστε επιχειρηματίες, είστε δολοφόνοι εκατομμυρίων ζώων. Χιλιάδες ζώα κάθε μέρα πεθαίνουν υπό άθλιες συνθήκες για τη γεύση της σάρκας τους, προσφέροντας ανυπολόγιστα κέρδη στα αφεντικά», ανέφερε μεταξύ άλλων η οργάνωση. «Αρνούμαστε να κοιτάμε παθητικά τη σφαγή και πολεμάμε με φωτιά», σημείωνε ακόμα.