Ελλάδα

Μυτιλήνη: Προφυλακίστηκε ο 36χρονος πυροσβέστης για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

Μυτιλήνη: Προφυλακίστηκε ο 36χρονος πυροσβέστης για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του Φωτογραφία: INTIME/ΑΡΧΕΙΟΥ/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Η προφυλάκιση του πυροσβέστη αποφασίστηκε μετά από 4ωρη απολογία του και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Στη φυλακή οδηγείται ο 36χρονος πυροσβέστης που κατηγορείται ότι την περασμένη Κυριακή ξυλοκόπησε τη σύζυγό του μπροστά στο δύο ετών παιδί του, στο σπίτι τους στον Πολιχνίτο Μυτιλήνης.

Ο 36χρονος μετά την απολογία του που διήρκησε σχεδόν 4 ώρες, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή του. Ο πυροσβέστης, που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία του, απολογήθηκε για ενδοοικογενειακή βία κακουργηματικού χαρακτήρα ενώ και στο παρελθόν είχε βιαιοπραγήσει σε βάρος της συζύγου του.

«Τώρα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχες» δήλωσε η δικηγόρος της 40χρονης συζύγου του πυροσβέστη, Ευστρατία Χατζηγιάννη. Σύμφωνα με το τοπικό site «ΣΤΟ ΝΗΣΙ», ο δράστης συνελήφθη μετά το αυτόφωρο ενώ πήγαινε να καταθέσει μήνυση στη σύζυγο του που έχει ξυλοκοπήσει άλλες δυο φορές.

Λόγω της παράβασης των διατάξεων περί ενδοοικογενειακής βίας ο δράστης αναζητείτο από τις Αστυνομικές Αρχές, αλλά δεν είχε εντοπιστεί. Όταν ωστόσο πέρασε το χρονικό όριο του αυτοφώρου ο δράστης μετέβη στο αστυνομικό Τμήμα Πολιχνίτου για να καταθέσει μήνυση εναντίον της συζύγου του για ενδοοικογενειακή βία. Ο εισαγγελέας έκρινε όμως ότι το αδίκημά του συνιστά κακούργημα και όχι πλημμέλημα, αφού είχε επαναληφθεί και το παρελθόν.

{https://www.facebook.com/stonisi.gr/videos/515756297771684/}