Ελλάδα

Περιορίζεται σταδιακά η αστάθεια του καιρού - Πού αναμένονται την Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Περιορίζεται σταδιακά η αστάθεια του καιρού - Πού αναμένονται την Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/
Μετά το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των δυσμενών καιρικών φαινωμένων.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου με την κακοκαιρία να υποχωρεί σταδιακά. Η θερμοκρασία θα κινηθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα με μία μικρή άνοδο στις μέγιστες τιμές στα κεντρικά και βόρεια ενώ οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Σύμφωνα με το meteo, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Θεσσαλία και Στερεά, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη ενώ στη συνέχεια τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο Ιόνιο, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Μετά το απόγευμα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση ενώ αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο για πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις Σποράδες, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον Θοδωρή Κολυδά την Κυριακή «περιορίζεται σταδιακά η αστάθεια στα ανατολικά και νότια της χώρας ενω από τη Δευτέρα μέχρι και μετά τα φαινόμενα που θα εκδηλωθούν θα είναι λίγα. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο».

{https://www.facebook.com/760859466/videos/1197422648130609/}

Αναλυτικά ο καιρός την Κυριακή
Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι - απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρους τοπικούς όμβρους το μεσημέρι - απόγευμα στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρους τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και το μεσημέρι - απόγευμα στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες το μεσημέρι - απόγευμα οπότε στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς στο νότιο Ιόνιο και τα ορεινά της Ηπείρου θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη δυτική Πελοπόννησο πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 και στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα τοπικά αυξημένες. Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν έως το μεσημέρι στην Εύβοια και το μεσημέρι - απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα στην ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια πιθανό να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες έως το απόγευμα. Τα φαινόμενα στην Κρήτη πιθανό να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα βόρεια κατά τόπους καταιγίδες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και καταιγίδες τις πρώτες πρωινές ώρες στις Σποράδες και τα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας και το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα στις Σποράδες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς και στις Σποράδες έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Live η πορεί ατου καιρού