Ελλάδα

Κερατσίνι: Χειροπέδες σε 27χρονο για την καταδίωξη με τις χειροβομβίδες

Κερατσίνι: Χειροπέδες σε 27χρονο για την καταδίωξη με τις χειροβομβίδες
O 27χρονος εμπλέκεται στην καταδίωξη που έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου

Συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης, 27χρονος για το περιστατικό με τις χειροβομβίδες στο Κερατσίνι. Ο 27χρονος είχε ταυτοποιηθεί και αναζητούνταν από τις Αρχές. Σήμερα εντοπίστηκε και συνελήφθη με την κατηγορία της οπλοκατοχής και της μεταφοράς χειροβομβίδων.

Ο 27χρονος ταυτοποιήθηκε και αναζητούνταν καθώς του του είχε πέσει στο έδαφος η ταυτότητα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήταν αυτός που κουβαλούσε το σακίδιο με τις χειροβομβίδες και το 38αρι περίστροφο. Υποστήριξε ότι τα κουβαλούσε για δίκη του προστασία ότι τα είχε αγορασει από την Ομόνοια. Ο οδηγος της μηχανής δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί.

Ο συλληφθείς έχει απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν καθώς έχει κατηγορηθεί για σωματικές βλάβες. Τελευταία φορά απασχόλησε την Αστυνομία αρχές του έτους για ενδοοικογενειακή βία καθώς είχε χτυπήσει συγγενικό του πρόσωπο.

Το χρονικό της καταδίωξης στο Κερατσίνι το Σάββατο

4365516 a9ef6

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου (31/08), όταν αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. ζήτησαν από μοτοσικλέτα με δύο επιβαίνοντες να σταματήσει για έλεγχο στην οδό Αναπαύσεως. Ο οδηγός όχι μόνο αρνήθηκε, αλλά πέταξε στον δρόμο ένα τσαντάκι.

Παρά την καταδίωξη, οι δράστες κατάφεραν να εξαφανιστούν με την μηχανή. Σύμφωνα με πληροφορίες η ταυτότητα που βρέθηκε στο σακίδιο ανήκει στον συνεπιβάτη της μοτοσυκλέτας, ο οποίος είναι γνώριμος στις αρχές αφού έχει απασχολήσει στο παρελθόν για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

Οι αστυνομικοί αντέδρασαν άμεσα, αποκλείοντας την περιοχή και καλώντας πυροτεχνουργούς. Το τσαντάκι περιείχε τέσσερις χειροβομβίδες, ένα περίστροφο 38 χιλιοστών και ένα γκλοπ.

 

4365470 50780

 

Η στιγμή που αστυνομικοί βρίσκουν το τσαντάκι με τις χειροβομβίδες - Βίντεο ντοκουμέντο

Κατά την διάρκεια της καταδίωξης οι δύο δράστες πέταξαν στον δρόμο ένα τσαντάκι. Μέλη της ΔΙΑΣ σταματούν, ανοίγουν το τσαντάκι και βλέπουν έκπληκτοι το περιεχόμενο του: 4 χειροβομβίδες, 1 περίστροφο κι ένα πτυσσόμενο γκλομπ. Αμέσως σήμανε συναγερμός.

Απομακρύνθηκαν άμεσα όλοι οι περαστικοί και ειδοποιήθηκαν άνδρες της εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών. Παράλληλα συνεχιζόταν η άγρια καταδίωξη στα στενά της περιοχής για τον εντοπισμό των δραστών.

Μέσα στο σακίδιο οι αστυνομικοί εντόπισαν και μια ταυτότητα ενός εκ των δύο δραστών κι έτσι κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν. Παρά την καταδίωξη, οι δράστες κατάφεραν να εξαφανιστούν με την μηχανή.